Според медицински източник най-малко 40 цивилни са загинали при въздушен

...
Според медицински източник най-малко 40 цивилни са загинали при въздушен
Коментари Харесай

Най-малко 40 загинали след въздушен удар в Судан

Според медицински източник минимум 40 цивилни са починали при въздушен удар против разкъсвания от революция западен судански район Дарфур, съобщи БГНЕС.

“40 цивилни са починали при въздушен удар, който е засегнал два пазара и няколко квартала на града ”, съобщи медицинският източник пред Агенция Франс Прес от болница в Няла, столицата на Южен Дарфур.

Свидетели от региона оповестиха по-рано за въздушни удари по два пазара и за цивилни жертви във втория по величина град в Судан, където боевете се ускориха предишния месец.

В обширния регион на Дарфур – с размерите на Франция, където живее една четвърт от популацията на Судан – се водят едни от най-тежките боеве по време на петмесечната война сред постоянната войска и военизираните „ Сили за бърза поддръжка “, ръководени от Мохамед Хамдан Дагло, някогашен асистент на генерала от суданската войска Абдел Фатах ал Бурхан.

От 15 април насам са убити близо 7500 души.

Нападението съответства с визитата на Бурхан в Турция, което е петото му пътешестване в чужбина от края на август насам, защото той се бори за легитимност в опустошителната битка за власт с някогашния си заместител – Мохамед Хамдан Дагло.

“Началникът на армията, който де факто е държавен глава, откогато поведе преврата през 2021 година в съдействие, ще организира диалози с турския президент Реджеп Тайип Ердоган по отношение на “двустранните връзки и методите за тяхното подсилване ”, оповестиха от офиса на Бурхан.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР