Според медици една от причините за ниските нива на ваксинация

...
Според медици една от причините за ниските нива на ваксинация
Коментари Харесай

Посланията на СЗО за ваксините - противоречащи и объркващи

Според медици една от аргументите за ниските равнища на имунизация в България са спорните позиции на представители на самото лекарско съсловие. И въпреки, че доцент Атанас Мангъров към този момент е разгласен за флагман на антиваксърското придвижване в страната, той надалеч не е единственият доктор, който си разрешава да влиза в несъгласие с формалните позиции както на Министерството на здравеопазването, по този начин и на Лекарския съюз. Информациите, които идват от Световната здравна организация обаче са не по-малко объркващи. Направихме бърз мониторинг на посланията, предавани от организацията през последните два месеца. Те са освен озадачаващи, само че и противоречащи си:

22.10.2021 – СЗО предложи бустерна доза на хора със слаб имунитет

Световната здравна организация предложи да се слага подсилваща, така наречен бустер доза ваксина против ковид на хора с умерено или мощно отслабен имунитет, оповестява " Франс прес ".

Третата доза може да бъде с всеки от признаните от СЗО препарати.

От организацията разясниха, че в тази ситуация не става въпрос за препоръчване на трета доза ваксина за цялото население. За нея остава в действие рекомендацията за мораториум до края на годината, тъй че да има задоволително дози за страните, в които равнищата на имунизация към момента са прекомерно ниски.

Директорът на отдела за имунизации на СЗО доктор Кейт О`Брайън уточни, че сега се предлага такава подсилваща доза да се слага на хората с отслабен имунитет.

Към момента СЗО е одобрила за приложимост две РНК ваксини - на " Модерна " и " Пфайзер ", две китайски ваксини - на " Синофарм " и " Синовак ", както и имунизациите на " Джонсън и Джонсън " и на " АстраЗенека ".

22.12. 2021 - СЗО предизвести, че бустерните дози ускоряват неравенството

Ръководителят на Световната здравна организация предизвести, че бързането на богатите страни да пуснат бустерни дози ваксина за ковид задълбочава неравенството в достъпа до инжекции, което удължава пандемията.

Здравната организация на Организация на обединените нации от дълго време предизвестява, че крещящата неравнопоставеност в достъпа до имунизациите за Коронавирус оставя доста уязвими хора в по-бедните страни без нито една инжекция, до момента в който по-богатите страни вкарват необятни стратегии за укрепване.

" Общите стратегии за укрепване евентуално ще удължат пандемията от COVID-19, вместо да я прекратят, като насочат доставките към страни, които към този момент имат високо равнище на имунизационно покритие, давайки на вируса повече благоприятни условия да се популяризира и мутира ", съобщи пред кореспонденти генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. " Никоя страна не може да подтиква с бустерни дози излизането си от пандемията. "

11.01.2021г. - СЗО твърди, че бустерните дози не оказват помощ, желае нови ваксини

Експертите на Световната здравна организация (СЗО) предизвестиха, че повтарящите се бустерни дози на истинските ваксини против Covid не са използвана тактика против нововъзникващите разновидности и приканиха за нови инжекции, които по-добре защищават от предаване.

„ Стратегия за имунизация, основана на многократни бустер дози от истинския състав на имунизацията, е малко евентуално да бъде подобаваща или устойчива “, съобщи Техническата консултативна група на СЗО за състава на имунизацията против Covid-19 (TAG-Co-VAC) в изказване.

Групата от специалисти, които работят за оценка на успеваемостта на имунизациите против Covid-19, прикани за създаването на нови ваксини, които освен пазят хората, които се заразяват с Covid, от съществено заболяване, само че и по-добре предотвратяват заразяването с вируса, с цел да се оправят с нововъзникващите разновидности на Covid като омикрон, съобщи The Guardian.

Според СЗО по света се работи по 331 кандидат-ваксини. Здравната организация на Организация на обединените нации до момента е дала своето утвърждение на версии на 8 разнообразни ваксини.

19.01.2022г. Здравите хора не се нуждаят от бустерна доза, твърди СЗО

Няма научни доказателства, че е нужна бустерна имунизация против COVID-19 за здравите хора. Това разгласи на брифинг старшият откривател в региона на опазването на здравето в Световната здравна организация Сумия Сваминатан. " Няма научни доказателства, че имунизирани здрави възрастни и здрави деца се нуждаят от подсилващи дози ", сподели тя. Moderna и Pfizer предвидиха годишни имунизации против COVID-19. Сваминатан съобщи, че разпределението на подсилващите дози за популацията ще бъде разисквано тази седмица по време на изключителна среща на експертната група на СЗО по имунизациите.

Генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус пък предизвести на брифинг, че след разновидността Омикрон може да се появят нови варианти на ковид. Тази пандемия надалеч не е завършила и в изискванията на бързото разпространяване на Oмикрон по света евентуално ще се появят още нови разновидности ", уточни Гебрейесус.

Посланията на СЗО биха объркали даже епидемиолог с 50- годишен стаж, а какво остава за хората без здравно обучение!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР