Според медиите няма признаци за скорошно намиране на решение на

...
Според медиите няма признаци за скорошно намиране на решение на
Коментари Харесай

Иде ли война? Сърбия ”дрънка оръжие” на границата с Косово

Според медиите няма признаци за скорошно намиране на решение на рецесията. Членовете на специфичното звено на косовската полиция Росу остават там. Поради наличието им сърбите не стопират да се събират и упорстват за отдръпване на наредбата за краткотрайни регистрационни номера на коли от централна Сърбия. Докато това не се случи, сърбите блокират пътищата Рашка-Лепосавич и Рибаричи-Зубин Поток.

Събралите се сърби, които са тук от осем дни, повтарят, че Белград и Прищина ще седнат на масата за договаряния и ще реализиран решение в Брюксел, написа БГНЕС.

Вчерашните прелитания на самолети на Военновъздушни сили на Сърбия и хеликоптери на КФОР пристигнаха, когато министърът на защитата Небойша Стефанович и началникът на щаба на сръбската войска военачалник Милан Мойсилович посетиха някои от разположените в региона военни сили, които са в гарнизона в Рашка, военната база " Рудница " “и по пътя за пункта Яринеь. Руският дипломат в Белград Александър Боцан-Харченко беше с тях.

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич прикани интернационалната общественост да упорства Прищина да стартира да ползва контрактуваното в Брюксел, изключително за сръбските общини. В диалозите с задгранични водачи Бърнабич е разискала и разногласието с Косово: " Чух в диалозите, че е повече от явно, че Сърбия е подготвена на разговор и е също толкоз явно, че Прищина не е. "

Председателят н Европейския съвет Шарл Мишел написа в „ Туитър “, че е време както Сърбия, по този начин и Косово да създадат крачка обратно, с цел да има деескалация и прикани за отдръпване на косовските спецчасти и за унищожаване на барикадите, написа " Сега ".

Министерството на европейските и на външните работи на Албания също излезе с позиция, в която приканва Сърбия да отдръпна военните сили наоколо до границата с Косово.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР