Според материал, публикуван в американското издание Уолстрийт джърнъл, САЩ са

...
Според материал, публикуван в американското издание Уолстрийт джърнъл, САЩ са
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл: САЩ са предоставили на Израел 100 бомби за войната в Газа

Според материал, оповестен в американското издание " Уолстрийт джърнъл ", Съединени американски щати са дали на Израел 100 бомби , предопределени за поразяване на укрепени цели или цели, заровени надълбоко подземен, като да вземем за пример военни бункери, както и десетки хиляди други оръжия за войната против радикалната формация " Хамас ", съобщи ДПА.

" Уолстрийт джърнъл " заяви през вчерашния ден, цитирайки американски чиновници, че Израел е получил бомби за поразяване на бункери с бойна глава " Би Ел Ю-109 " (BLU-109), предопределена да пробива бетон, преди да експлодира. 

Доставките на спомагателни оръжия и муниции, в това число на към 15 000 бомби и 57 000 артилерийски снаряда, започнаха малко след нападението на " Хамас " против Израел и не престават и досега, отбелязва ДПА. 

Съединени американски щати, които доставяха оръжия и муниции на най-близкия си съдружник в района още преди експлоадирането на спора в Газа, досега не бяха давали информация за общия брой на оръжията, пратени на Израел, или за броя на бомбите за поразяване на бункери, написа " Уолстрийт джърнъл ".

Бойните глави " Би Ел Ю-109 " са създадени по този начин, че с огромна акуратност да унищожават бункери или други цели, заровени надълбоко подземен, като да вземем за пример тунели. " Хамас " има мрежа от тунели, която се разгръща на стотици километри под линията Газа, прецизира ДПА. Тунелите освен обезпечават на " Хамас " скривалища, само че разрешават на членовете на групировката да се появяват ненадейно и да изчезват още веднъж. 

Армията на Израел е високо развита и също разполага с бомби, които могат да унищожават бункери, отбелязва ДПА. Според " Уолстрийт джърнъл ", когато Съединени американски щати са доставяли муниции на Израел след офанзивата на " Хамас " на 7 октомври, те са поискали основният им съдружник да подсигурява, че жертвите измежду мирното население ще бъдат лимитирани. 

След края на едноседмичното помирение през вчерашния ден сраженията в Газа продължиха, напомня ДПА. Армията на Израел сподели, че " Хамас " е нарушил съглашението за прекъсване на огъня, като е изстрелял през вчерашния ден сутринта ракети към Израел. Няма информация за вреди или жертви. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР