Според математика от БАН проф. Николай Витанов тенденцията за разпространението

...
Според математика от БАН проф. Николай Витанов тенденцията за разпространението
Коментари Харесай

София град вече е в червената зона, прогнозата не била добра

Според математика от Българска академия на науките проф. Николай Витанов наклонността за разпространяването на ковид не е добра.

„ София град влезе в алената зона. Това не е добре “, написа той в обществената мрежа Фейсбук.
„ Картата на риска по нашата методология също демонстрира начало на отрицателно развиване. Виолетовото пораства. В тези области човек към този момент би трябвало да е по-внимателен. От друга страна, по време на пиковите стойности на предходните две талази, тази карта беше напълно виолетова. Което демонстрира, че ситуацията може и да не е спокойна, само че още не е доста неприятна “, регистрира още той.

Според него прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост е от алена по-червена.

„ Там различен цвят скоро няма да забележим “, предизвести той.

„ Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.118. Под 1.3 е, обсегът на болестта продължава да се уголемява, само че вие не сте сюрпризирани “, написа още Витанов.

„ Писах, че ще имаме глътка въздух (а не цяла цистерна с кислород). На повърхността има разведряване, само че в дълбините нещата не са на добре “, счита той.

„ Броят на записаните смъртни случаи съвсем не пораства, а смъртността се усилва много. „ Изводът е, че може и да сте със признаци и да не се регистрирате като болен, само че математиката ще хване този развой “, написа Витанов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР