Според Лиляна Павлова българското европредседателство работи активно и не пренебрегва

...
Според Лиляна Павлова българското европредседателство работи активно и не пренебрегва
Коментари Харесай

Павлова: Българското европредседателство работи активно и не пренебрегна нито една от важните теми

Според Лиляна Павлова българското европредседателство работи интензивно и не подценява нито една от значимите тематики. Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз сподели това при откриването на тематичния семинар " Услугите от общ интерес - мотор на устойчивото развиване и растежа в Европа ". Форумът е проведен от Асоциацията на индустриалния капитал в България и е под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Българското председателство работи интензивно, като основава условия за осъществяване на политически спор за бъдещето на политиката на доближаване и нейното място в бюджета на Европейски Съюз, добави Павлова. По думите й услугите от общ интерес са услуги, обезпечавани от обществени органи на властта и са значими за реализиране на задачите на взаимност и тъждество.

Лиляна Павлова напомни, че на 9 март тази година в София се организира първата конференция на високо равнище, с цел да се дадат ясни политически сигнали по отношение на бъдещата Многогодишна финансова рамка. На 8 юни в София ще се състои втората конференция, отдадена на бъдещето на кохезионната политика.

Българското председателство работи също и за развиването на общественото измерение на Европейски Съюз и за осъществяване на правилата, залегнали в Европейския дирек за обществени права, който има за цел обезпечаване на по-ефективни права на жителите и приспособяването на европейския обществен модел към провокациите на XXI век, добави министърът. Според Павлова в обществената сфера е реализиран един от основните триумфи досега, а точно политическо единодушие с Европейския парламент по директивата за командироването на служащи в областта на даването на услуги и постигането на единодушие сред Съвета и Екологичен потенциал по законодателното предложение, обвързвано с контролираните специалности. Това е тематика, която визира близо 50 милиона от европейските жители, работещи в тези сфери, добави Павлова.

Българското председателство работи интензивно и по директивата за салдото сред персоналния и професионален живот. Продължава и работата по измененията в регламента за съгласуваност на обществените системи на страните-членки (Регламент 883), който има за цел улеснение на трудовата подвижност в границите на Европейски Съюз, както и обезпечаване на правдивост за мобилните жители и за данъкоплатците, добави Лиляна Павлова.

Тя означи, че българското председателство стартира разглеждането и на оповестените през март две оферти на Европейска комисия от така наречен Пакет за обществена правдивост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР