Според лидера на ГЕРБ на Христо Иванов ще му се

...
Според лидера на ГЕРБ на Христо Иванов ще му се
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Вероятността президентът Радев да даде третия мандат на “Демократична България” клони към нула

Според водача на ГЕРБ на Христо Иванов ще му се наложи да дава отговори на своите гласоподаватели.

Политически поврат. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отписа мандат на Демократична България и сформиране на кабинет на ГЕРБ и Демократична България. Това заяви ПИК.

Според Бойко Борисов вероятността президентът Радев да даде третия мандат на “Демократична България ” клони към нула след разкритията за Nexo, съобщи ПИК.

В диалог със Соня Колтуклиева Борисов декларира, че съжалява за тази провалена опция да се сформира постоянно държавно управление в границите на 48-я парламент на основата на евроатлантическите полезности с мандата на Демократична България, с поддръжката на ГЕРБ-СДС, на Движение за права и свободи, на “Българско напредък ” и на част от Българска социалистическа партия. Не загатва “Продължаваме смяната ”. Но изброява законопроектите, гласувани от депутатите на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Демократична България: от Северна Македония през оръжието за Украйна до “Лукойл ”.

Борисов декларира още пред ПИК, че съгласно него някъде в чужбина още се работи по следствието на Nexo в цялостна тишина и че американските управляващи ще изискат екстрадация на забърканите в активността на крипто-пирамидата.

На обвиняванията, че ГЕРБ работи като бухалка на прокуратурата, той дава отговор: следствието на Nexo стартира от управляващите на 8 щата и от основния прокурор на щата Ню Йорк преди да се трансферира в България, дори Nexo са побързали да си закрият клона в Америка.

Според водача на ГЕРБ на Христо Иванов ще му се наложи да дава отговори на своите гласоподаватели за даренията - 5 по 20 000 лв. - получени от чиновници на Nexo за акцията.

Бойко Борисов декларира още пред Колтуклиева, че диалози с никого от „ Промяната ” не води, „ депутатите на ГЕРБ водят диалози в Народното събрание с всички, Делян Добрев приказва и с Даниел Лорер, и с Кирил Петков по законите, които се гледат в пленарна зала ”.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР