Според Кристиан Вигенин от БСП дебата за Истанбулската конвенция е

...
Според Кристиан Вигенин от БСП дебата за Истанбулската конвенция е
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин за Истанбулската конвенция: Патриотите профанизираха дебата

Според Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия дебата за Истанбулската спогодба е бил профанизиран от Обединените патриоти, само че левицата има задръжки за някои формулировки в нея. Той акцентира, че за готовността на България за Председателството заслуга има и служебния министър от Българска социалистическа партия Деница Златева.

Кристиан Вигенин съобщи, че първите стъпки по подготовката на Европредседателството са направени преди години, а огромна заслуга заслужава служебния министър Деница Златева. Той подсети, че опозицията е подготвена да се вземат значимите решения дружно.
Кристиан Вигенин, Българска социалистическа партия: Ще бъдем градивни, само че дружно с това не мога да се съглася с оценката, че опозицията, внасяйки вотове на съмнение, цели оклеветяване на България. Когато се слагат реалносъществуващи проблеми, това е късмет за държавното управление да се реши.
Вигенин се съгласи, че използването на законите е значимо, само че също толкоз значимо е тяхното качество. Той съобщи, че по време на гласуването на вота на съмнение е евентуално да има съответни образци, само че съобщи, че опозицията ще работи отговорно.
Кристиан Вигенин, Българска социалистическа партия: България е на 70-то място в показателя по корупция, по независимост на медиите - след 100-ното. Нека да кажем, че за нас има директна връзка сред бедността и крепостта. Призовавам и в този момент управляащите да не отхвърлят ветото на президента и да създадем дружно закон, който да направи действителни стъпките на България за справяне с корупцията.  Президентът наложи несъгласие върху антикорупционния закон Президентът наложи несъгласие върху антикорупционния закон
Президентът Румен Радев предстоящо наложи несъгласие върху антикорупционния закон, който беше признат дефинитивно от Народното събрание през декември. Според държавния...

Относно Истанбулската спогодба, Кристиан Вигенин съобщи, че има формулировки, които не са допустими за болшинството българи - по-конкретно формулировката какво е пол. Той подсети, че са изразявани запаси, само че предложенията на България и други страни не са били признати. Според него тази дефиниция основава опция за нееднозначни тълкувания.

Кристиан Вигенин, Българска социалистическа партия: Този спор трябваше да бъде воден, преди по подобен абсурден метод да влезе в Министерски съвет. Дори министри на ГЕРБ са дали своят вот срещу тази спогодба, тъй че се чудя за какво се прави такава крупна политическа неточност. Смятам, че не е късно тази спогодба да не бъде внасяна в Народно събрание, а да бъде оставена да отлежи,докато не проведем публичен спор по тези въпроси.
Министър Лиляна Павлова акцентира, че задачата на Конвенцията е да се защитят правата на дамите, а не да се вкарва законодателство за половете.
 Вицепрезидентът и омбудсманът поддържаха Истанбулската спогодба, Българска социалистическа партия - не Вицепрезидентът и омбудсманът поддържаха Истанбулската спогодба, Българска социалистическа партия - не
Истанбулска спогодба провокира голям брой реакции и през днешния ден.Вицепрезидентът Йотова я поддържа, Българска социалистическа партия - не, а омбудсманът Мая Манолова дефинира акцията...

Вигенин съобщи, че левицата е подготвена да поддържа сериозния въпрос за насилието над дамите. Според него Обединените патриоти са профанизирали дебата и прикани да се направи спор допустимо ли е да се одобри интерпретативна Конвенция. Според него има даже проблем с превода от британски.

Според Лиляна Павлова ръководещите също имат запаси по въпроса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР