Според Красимир Дачев – заместник председател на Българската търговско-промишлена палата,

...
Според Красимир Дачев – заместник председател на Българската търговско-промишлена палата,
Коментари Харесай

Ваня Григорова: За битовите потребители е напълно възможно да се замразят цените на електроенергията

Според Красимир Дачев – заместител ръководител на Българската търговско-промишлена палата, ние сме една от дребното страни в Европейски Съюз, които колкото електрическа енергия консумираме, толкоз и изнасяме.

„ Ние нямаме вътрешен недостиг за произвеждане на сила “, акцентира той.

По думите на Ваня Григорова първият потребен ход би бил, в случай че това държавно управление е склонно да поведе съществени диалози с Европейската комисия, тъй че да може да запазим създадената в страната сила за прилагане в България.

„ Нищо друго няма да помогне за опазване на цените “, счита тя.

„ Именно отварянето на пазара докара до растежа на цената на електрическата енергия. Друга марка би било намаляването или премахването на Данък добавена стойност върху електроенаргията “, съобщи още тя.

Според Красимир Дачев би трябвало да се открие един сегмент на борсата, на който огромните производители да си купуват непосредствено електрическа енергия на дълготрайни контракти.

„ Всички започнаха да продават единствено ден напред, на никое място в света промишленост не се прави, в случай че не знаеш на другия ден какъв брой ще бъде цената на тока. Целият развой не е транспарантен “, означи Дачев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР