Според колегите има достатъчно доказателства, че има пране на пари.

...
Според колегите има достатъчно доказателства, че има пране на пари.
Коментари Харесай

Нови разкрития за семейство Баневи от най-високо ниво

Според сътрудниците има задоволително доказателства, че има пране на пари. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев във връзка обвиняванията и изгонването на сем. Баневи в ефира на Нова телевизия.

Попитан дали има сюжет, в който семейство Баневи получават условна присъда, Гешев отговори: " Те са упрекнати за пет разнообразни закононарушения “, сподели той посочи, че няма по какъв начин да бъдат наказани за условни присъди. " Не разрешава законът тази алтернатива. Позволява да бъдат оправдани. " Отделно те са упрекнати в проведена незаконна група, където въобще не става въпрос кой в какви сдружения взе участие. Те са привлечени за присъединяване и управление на проведена незаконна група, за пране на пари, за длъжностни присвоявания, за данъчни закононарушения и най-леко наказуемото е държане на муниции “, добави още Гешев.

" Ако на Баневи не им бъде наложена мярка " задържане под стража “, може да оказват напън върху очевидци и да манипулират доказателства ", счита още той. 

 

" Това е сложен развой - събирането на доказателствен материал. За длъжностно заграбване ние сме привлекли Цветан Василев над 3 милиарда. Това също беше мъчно и залаганията на юристите бяха, че това дело в никакъв случай няма да влезе в съд... Пране на пари за 1 милиард също е доста сложна задача. Факт е, че тези пари са отрити в швейцарски сметки и ние имаме несъмнено доказателство, че те са попаднали там посредством пране на пари от господин Банев ", съобщи още Гешев. Той разясни, че от швейцарските управляващи зависи запорирането на сметките на Баневи.

" Наблюдаващите прокурори направиха разбор на всички преписки, досъдебни производства, в това число и тези, намиращи се на равнище районна прокуратура. Част от тези доказателства, доколкото ми е известни, са приобщени към делото " Баневи ", с цел да бъде указано, че тези хора могат да се укрият или да правят друго закононарушение - да окажат напън върху очевидци, както и да манипулират доказателства ", разяснява зам.-главният прокурор.

" Терминът главен очевидец е журналистически термин. Средствата, с които се потвърждават тези закононарушения са документи и експертизи, не очевидци. Това лице е разпитано като очевидец. Кои са другите очевидци не е правилно да разясня “, съобщи още Гешев. Факт е, че ние считаме, че имаме доказателства за обвиняванията, които цитирах доскоро ", означи Гешев. Той означи, че няма недосегаеми за закона лица, включително и депутати като даде образец, че депутат от Движение за права и свободи също е обект на юридически интерес.

" Ако цитираме обвинените Баневи, каква конкурентна среда и почистване на бизнес сметки? Кой е бизнесът, конкурентен на рязането на скрап? Няма подобен ", добави той. 

" Колкото и да приказва една креслива парламентарна формация, към която гравитира очевидно госпожа Иванчева, приказваме за извънредно дясна формация, изискванията в арестите се дефинират и управляват от Министерството на правораздаването. Тези условия покриват минималните европейски условия. Явно са незадоволително положителни, само че страната ни е в такова положение. 50% от българските пенсионери, които са основали тези условия и са работили в тези фабрики, които в този момент се режат на скрап, живеят доста по-зле. Това не е място за курорт въпреки всичко, това е арест ", съобщи Иван Гешев, разяснявайки обвиняванията на някогашната кметица на " Младост " Десислав Иванчева, че изискванията в ареста са непоносими.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР