Според кметовете проблемът засяга почти всички 44 села на общината.

...
Според кметовете проблемът засяга почти всички 44 села на общината.
Коментари Харесай

Заради постоянните токови удари: Жителите на над 10 села в Ямболс...

Според кметовете казусът визира съвсем всички 44 села на общината. Част от обитаемоте места с изключение на без електричество, остават и всекидневно и без водоподаване, защото помпите работят с ток. Множество са сигналите за изгорели електроуреди, а казусът е от години, споделиха кметовете на селата.

 

„ В селата хората не са второ качество. Плащаме задоволително високи сметки за ток и вода. Положението към този момент ескалира, това не може да продължи. Готови сме да затворим основни пътни артерии. Явно това е методът в 21-ви век ние да си извоюваме един естествен метод на живот “, уточни кметът на Козарево Теодора Тачева.

 

„ Проблемът е голям “, безапелационен бе кметът на община Тунджа Станчо Ставрев. „ Ние сме безусловно солидарни с нашите поданици, тази услуга би трябвало да бъде обезпечена за популацията ни, да бъде предоставена със съответното качество, тъй че да не нарушава метода на живот на нашите поданици “, добави той.

 

„ Това не е обикновено, тези проблеми би трябвало да се решат. В непрекъснат разговор сме с управление на EVN, откъдето ни споделят, че непрекъснато се работи и всичките им налични техници са на линия, само че това не трансформира нещата, повредите не престават “, сподели от своя страна заместник-кметът Тодор Налбантов.

 

Както Българска телеграфна агенция осведоми, проблеми с честите и неочаквани прекъсвания на тока има и в тунджанските села Кабиле, Дражево и Хаджидимитрово. Жителите им неотдавна обявиха подготвеност да блокират автомагистрала „ Тракия “, само че в региона към този момент започва ремонт на електропреносната мрежа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР