Според класация на Европейската комисия, софийското метро е в Топ

...
Според класация на Европейската комисия, софийското метро е в Топ
Коментари Харесай

Ивайло Московски: Софийското метро е сред 10-те най-успешни проекти в Европа

Според ранглиста на Европейската комисия, софийското метро е в Топ 10 на най-успешните инфраструктурни планове, финансирани със средства от структурните фондове за Европейски Съюз. Това стана ясно през днешния ден, по време на ревизия на строителството на метростанцията, която се построява на бул. „ България ". Проверката направиха министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и изпълнителният шеф на „ Метрополитен " ЕАД Стоян Братоев.

До момента сме вложили 250 млн. лв. по линия на Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура ", а напредъкът на първия сектор от метрото е съвсем 50 %, съобщи министър Московски след инспекцията. Оценката на европейските ни сътрудници е явен знак, че съблюдаваме всички правила за осъществяване, за екология, за добавена стойност на плановете, както и за съответствие качество-цена на плана, уточни министърът.

За построяването на този най-тежък сектор, използваме четири разнообразни метода на строителство, което е още едно доказателство за професионализма, с който се работи. Към момента това е най-успешният план, който финансираме от оперативната стратегия и за мен най-хубавата вест е, че всичко се извършва по график, макар ежедневните компликации на този вид строителство, добави Ивайло Московски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР