Според Камарата на автомобилните превозвачи в България един от начините,

...
Според Камарата на автомобилните превозвачи в България един от начините,
Коментари Харесай

Превозвачите отново искат отстъпка на километър в тол таксите

Според Камарата на автомобилните превозвачи в България един от методите, по който може да бъде подсилен българския консуматор и транспортьор е въвеждането на отстъпки от тол таксите на база месечно изминатите километри. От Камарата към този момент са били предложили този вид още на предходното управление на министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и Министерство на превоза и известията (МТС), само че тогава това предложение, съгласно тях даже не било разисквано, излиза наяве от публикувана публична позиция на Камарата.

Ако този механизъм бъде въведен това ще рефлектира директно на цените в магазините, защото ще бъдат понижени транспортните разноски на превозвачите. Крайната цел на мярката е по-евтини артикули за българския жител. Според Камарата, България е единствената страна в Европейски Съюз, която не поддържа транспортния си отрасъл в битката с галопиращата инфлация и непрекъснато покачващите се цени.

Предложението на браншовата асоциация е при изминати 3000 и повече километра по републиканската пътна мрежа да бъде въведена отстъпка върху платените тол такси от 20%. При 5000 км тя да е 40%, а при 7000 км. 60%. По този метод с изключение на превозвачите мярката щяла да подкрепи директно българския консуматор.

Проучване на Камара на автомобилните превозвачи в България измежду нейните членове демонстрира, че измежду запитаните превозвачи еднакъв брой изминават над 7000 и под 3000 км месечно - 19%. 17 на 100 от далите отговор показват, че изминават сред 5000 и 7000 км., а делът на тези, които изминават сред 3000 и 5000 км., е 10%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР