Според Камарата на автомобилните превозвачи в България един от начините,

...
Според Камарата на автомобилните превозвачи в България един от начините,
Коментари Харесай

Превозвачите отново искат отстъпка на километър в тол таксите


Според Камарата на автомобилните превозвачи в България един от методите, по който може да бъде подсилен българския консуматор и транспортьор е въвеждането на отстъпки от тол таксите на база месечно изминатите километри . От Камарата към този момент са били предложи този вид още на предходното управление на министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и Министерство на превоза и известията (МТС), само че тогава това предложение, съгласно тях даже не било разисквано , излиза наяве от публикувана публична позиция на Камарата.

Ако този механизъм бъде въведен това ще рефлектира директно на цените в магазините, защото ще бъдат понижени транспортните разноски на превозвачите. Крайната цел на мярката е по-евтини артикули за българския жител . Според Камарата, България е единствената страна в Европейски Съюз , която не поддържа транспортния си отрасъл в битката с галопиращата инфлация и непрекъснато покачващите се цени.

Предложението на браншовата асоциация е при изминати 3000 и повече километра по републиканската пътна мрежа да бъде въведена отстъпка върху платените тол такси от 20%. При 5000 км тя да е 40%, а при 7000 км. 60%. По този метод с изключение на превозвачите мярката щяла да подкрепи директно българския консуматор.

Проучване на Камара на автомобилните превозвачи в България измежду нейните членове демонстрира, че измежду запитаните превозвачи еднакъв брой изминават над 7000 и под 3000 км месечно - 19%. 17 на 100 от далите отговор показват, че изминават сред 5000 и 7000 км., а делът на тези, които изминават сред 3000 и 5000 км., е 10%.ю
 Превозвачите плащали три пъти повече при 50% скок на тол таксите
Превозвачите плащали три пъти повече при 50% скок на тол таксите

А българският жител към момента не е усетил цялостният резултат от това увеличение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР