Според жертва на въоръжено нападение идеите за промяна в закона

...
Според жертва на въоръжено нападение идеите за промяна в закона
Коментари Харесай

Ще имаме ли повече права при самозащита?


Според жертва на въоръжено нахлуване концепциите за смяна в закона са положителни, само че има сериозен отпор

Вече ще имаме повече права за самоотбрана, в случай че апаш влезе в дома ни. Депутатите гласоподаваха нови правила за неизбежната защита с промени на първо четене в Наказателния кодекс.

И по този начин освободиха от отговорност всеки човек, който се пази в дома си от влезлия нелегално. Неизбежна защита към този момент може да има и при нахлуване, което заплашва живота, здравето и половата цялост - в случай че това се случва нощем, в случай че нападателите са двама или повече, или в случай че е един, само че въоръжен.

Дали измененията ще бъдат дефинитивно одобрени - следва да разбрем. По тематиката – описваме за един човек, претърпял среща очи в очи с маскирани нападатели и разкрил срелба против тях. Стоян Тосев е атакуван в края на 2015 година от двама души до момента в който се прибира от работа пред жилището си в квартал "Връбница ". Той е някогашен офицер, носи оръжие от 40 години. Извадил оръжие и създава два изстрела и ги ранява - единият в крайници, другият в ръката.

Нападателите получават присъди от 9 месеца затвор за двамата нападатели. А 4 месеца е получил индивидът, който им е дал моторно транспортно средство, с цел да се измъкнат. Единият от тях е освободен от ловешкия затвор, а малко след още веднъж го посещава. "Общото сред всички е, че са наркомани и от кримиконтингента. На мен не ми повдигнаха никакво обвиняване. Направена беше балистична експертиза. И след края на делото ми го върнаха”, изясни Тосев.

Според него концепцията е доста, само че има сериозна опозиция от магистратите. Твърди, че претекстовете за неприемане на законите са политически. А самият той продължава да носи оръжие. „ Продължавам да нося оръжие. Никога не съм останал без такова. Дори когато ми беше отнето оръжието носих нож”, изясни Стоян Тосев пред Вероника Димитрова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР