Според изявление на уебсайта на Зеленски двамата са обсъдили мирната

...
Според изявление на уебсайта на Зеленски двамата са обсъдили мирната
Коментари Харесай

Зеленски обсъди войната в Украйна с Мохамед бин Салман

Според изказване на уеб страницата на Зеленски двамата са разискали мирната формула на Киев за преустановяване на спора. Украинският президент е благодарил на престолонаследника за неговите " скъпи препоръки " за намиране на способи за ускорение на нейното използване, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на информацията на Ройтерс.

" Държавният глава (Зеленски) означи по-специално напъните на Саудитска Арабия да помогне за постигането на обективен мир в Украйна ", се показва в изказването.

" Ръководството на Саудитска Арабия може да помогне за намирането на заслужено решение ", сподели Зеленски, представен в изказването.

Зеленски и саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман са разискали същината на срещата на върха за мир, на която Швейцария се съгласи да бъде хазаин по-късно тази година. Обсъдени са били също и " вероятните стъпки за същинско възобновяване на сигурността за Украйна ", Европа и света.

" Имаме идентични ползи в обезпечаването на световна непоклатимост ", се споделя в изказването на Зеленски.

Зеленски по-рано заяви, че диалозите се концентрират главно върху формулата за мир на Киев за прекратяването на съветската инвазия, както и за връщането на военнопленници и депортирани лица.

Саудитската организация по печата (СПА) съобщи, че по време на диалозите саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман " удостовери готовността и поддръжката на Кралството за всички начинания и старания на интернационалната общественост, ориентирани към разрешаване на украинско-руската рецесия, реализиране на мир и продължение на напъните за принос за облекчение на произлизащите от нея филантропични последици ".

Украйна е водила няколко многостранни срещи с представители на десетки страни. Украинският проект планува евакуиране на съветските войски, признание на постсъветските граници на Украйна от 1991 година и клаузи за търсене на отговорност от Русия за нейните дейности.

Киев се надява да провежда среща на върха за мир в Швейцария с присъединяване на водачите на тези страни напролет.

Саудитска Арабия и преди е работила като медиатор за размяната на пандизчии сред Украйна и Русия. Зеленски означи, че е сигурен, че днешната му среща ще " донесе резултати " в това отношение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР