Според изявление на руското министерство на отбраната, публикувано в петък,

...
Според изявление на руското министерство на отбраната, публикувано в петък,
Коментари Харесай

Русия унищожи още чуждестранни оръжия в Украйна

Според изказване на съветското министерство на защитата, оповестено в петък, съветските сили са унищожили две ракетни системи, доставени от Англия в Украйна.

По време на ежедневния си брифинг министерството разгласява видеоклип, на който се вижда по какъв начин съветски кораби стрелят с " високоточни оръжия с морско базиране ", които съгласно него са унищожили две противокорабни ракетни системи Harpoon, доставени от Обединеното кралство, покрай село Леман в Одеска област.

Нито Киев, нито Лондон към момента удостоверяват или отхвърлят унищожаването на ракетните системи.

През последните няколко седмици Министерството на защитата на Русия постоянно оповестява за унищожаването на задгранично оръжие, доставено на силите на Киев. На 6 юли съветските сили оповестиха за унищожаването на две ракетни системи HIMARS американско произвеждане в региона на Донбас , както и на два склада за муниции.

Русия неведнъж е предупреждавала западните страни да не дават на Киев в допълнение въоръжение с аргумента, че това единствено ще докара до удължение на спора и ще сътвори още по-дългосрочни проблеми даже отвън територията на Украйна.

По-рано тази седмица съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че някои от задграничните оръжия, предопределени за Украйна, не са съумели да стигнат до местоназначението си и съгласно известията са се появили още веднъж в Близкия изток и са попаднали на черните пазари.

Западът продължава да налива оръжия и муниции в Украйна. В края на предишния месец страните от Г-7 се ангажираха да окажат поддръжка на Украйна във всички вероятни форми " толкоз дълго, колкото е належащо "

Междувременно Москва упорства, че ще продължи да дефинира всички доставки на смъртоносна помощ за Украйна като законни цели.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР