Според изявление на представител на братята Ротенберг швейцарската банка “Credit

...
Според изявление на представител на братята Ротенберг швейцарската банка “Credit
Коментари Харесай

Отнемат Частните Самолети На Топ Олигарсите!

Според изказване на представител на братята Ротенберг швейцарската банка “Credit Suisse ”, която е кредитирала покупката, след въвеждането на глобите е престанала да получава заплащания по заема от предприемачите Ротенберг и е продала самолетите, което значително е затруднило активността им.

В Русия братята Ротенберг не са какъв да е. 67-годишният Аркадий на млади години е бил сътрудник на Путин в клуба по джудо в Санкт Петербург. По-късно под закрилата на стопанина на Кремъл става милиардер и е един от новите олигарси на Путин, които са лишили хранилката на олигарсите от времето на Борис Елцин.

Предимно при крупните строителни покупко-продажби на страната и държавни концерни през миналите 15-20 години Аркадий Ротенберг непрекъснато отстранява съперници и си печели прозвището “Кралят на държавните поръчки ”. Чрез компанията си “Стройгазмонтаж ” прави строителни действия за газовия тръст “Газпром ” при построяването на газопровода “Северен поток ” и на новия газопровод към Китай “Power of Siberia ”. Последният огромен план беше 19-километровият мост над Керченския пролив, свързващ Русия с полуостров Крим. За задачата съветското държавно управление даде близо 3 милиарда евро.

Братята Ротенберг попаднаха още през 2014 година в първия лист на Съединени американски щати за налагане на наказания против доближени на Путин лица.

Когато на 6 април 2018 година бяха наложени нови наказания, това засегна и други богаташи. За “Форбс ” Павел Сахаров от чартърната самолетна компания “Jet24 ” декларира, че като защитна мярка редица западни банки са прекратили връзките си с избрани съветски клиенти. Така след налагането на глобите Олег Дерипаска, началник на втория по величина в света алуминиев тръст “Русал ”, е бил заставен да се раздели с три частни самолета от марката “Gulfstream G 550 ”, всеки от които коства 30 милиона $. Подобна орис сполетя и Генадий Тимченко, който не може да употребява самолета си “
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР