Според източници, запознати с преговорите за преструктуриране, масата на несъстоятелността

...
Според източници, запознати с преговорите за преструктуриране, масата на несъстоятелността
Коментари Харесай

Клиентите на FTX вероятно ще бъдат компенсирани на 140%

Според източници, осведомени с договарянията за преструктуриране, масата на несъстоятелността на FTX е подготвена да предложи на кредиторите си повече от първичната стойност на техните вземания, както оповестява Financial Times.

В отчета се показва, че някогашните клиенти на банкрутиралата борса за криптовалути биха могли да получат сред 120% и 140% от цената на активите си все още на подаване на молбата за оповестяване на FTX в неплатежоспособност през ноември 2022 година, подкрепени от внезапното повишаване на цените на криптовалутите и собствеността на FTX върху 8% дял в компанията за сигурност и проучвания в региона на изкуствения разсъдък (AI) Anthropic. Съобщава се, че админите, които следят банкрутиралата борса, възнамеряват да продадат почти две трети от този дял на Anthropic на консорциум от вложители за $884 милиона.

Действителната сума, която кредиторите ще получат, обаче зависи от това дали Службата за вътрешни доходи на Съединени американски щати (IRS) ще поддържа желае си за $24 милиарда в неплатени налози.

Правните представители на FTX оспорват настояването на IRS за налози, като настояват, че банкрутиралата борса не дължи никакви налози, защото през тригодишното си битие непрекъснато е отчитала загуби.

Основателят на FTX, Сам Банкман-Фрийд, бе наказан в края на предходната година по обвинявания в машинация на вложителите и неприятно ръководство на милиарди долари в потребителски средства, което способства за многомилиардния провал на борсата през 2022 година

Прокурорите предложиха дълъг период на отнемане от независимост от 40 до 50 години за Банкман-Фрийд. Екипът на отбраната му обаче твърди, че оптималната присъда от 6.5 години е по-подходяща, като се базира на предстоящите заплащания към кредиторите като неутрализиращ фактор.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР