Според източници в шпионската агенция на Южна Корея, Северът е

...
Според източници в шпионската агенция на Южна Корея, Северът е
Коментари Харесай

Южна Корея обвини Севера в ново престъпление

Според източници в шпионската организация на Южна Корея, Северът е направил няколко онлайн грабежа на криптовалута от южнокорейска борса за вируталните пари, оповестява Българска национална телевизия, базирайки се на BBC. Крадците са взели и персоналната информация на 30 хиляди души.   Откраднатата криптовалута е на стойност 7 милиона $, само че се счита, че сега тя е на стойност 82,7 милиона. Става дума за известната криптовалута биткойн и широкоразпространената в Корея битхъмб.

Според южнокорейски анализатори, Северът е атакувал криптовалутите, с цел да избегне финансовите наказания, които му бяха наложени поради нуклеарната стратегия.

Твърди се, че офанзивата е осъществена февруари тази година, когато е бил нападнат домашният компютър на чиновник на битхъмб, само че кражбата е разкрита през юни.

Според националната разследваща работа на Южна Корея е осъществена още една офанзива през септември и една офанзива през октомври, която е била осуетена.

В момента виртуалните криптовалути не се контролират от финансовите управляващи на Южна Корея, само че те се заканват, че ще усилят регулациите върху тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР