Според източници от Кремъл в страни с ограничени цени не

...
Според източници от Кремъл в страни с ограничени цени не
Коментари Харесай

Москва все още няма отговор на ограничението на цените на газа в ЕС

Според източници от Кремъл в страни с лимитирани цени не може да бъде елементарно приложена на газовия пазар. " Пазарът на газ има своите особености, обстановката се проучва ", съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС. Той съобщи, че е прекомерно рано да се приказва за решение.

с цел да ограничи приходите на Русия от експорт и по този метод да попречва финансирането на съветската нападателна война против Украйна. В началото на декември Европейски Съюз дефинира таван на цените на петрола от 60 щатски $ (57 евро) за барел. Към мярката се причислиха страните от Г-7, Австралия и Норвегия. Русия разкритикува тавана на цените като интервенция в пазара.
 Европейски Съюз одобри таван от 60 $ за съветския нефт
Европейски Съюз одобри таван от 60 $ за съветския нефт

" Политико ": $60 е по-висока цена от тази, на която Русия продава и Путин може да отхвърли хода на Запада като неправилен

Миналата седмица министрите на енергетиката на Европейски Съюз се споразумяха за краткотрайно ограничение на цените на газа от февруари. Тогава а Медведев - неуместно. Още при започване на декември страните от Европейски Съюз се споразумяха за таван на цените на съветския нефт, доставян по море, в отговор на това Путин през вчерашния ден издаде декрет, с който не разрешава доставките за страни, които се преценяват с този таван.  

" Суверенно право на Русия е да реагира на такива нелегитимни и безусловно неуместни ограничения като по този начин наречения ценови таван ", съобщи Песков, обосновавайки този ход. Путин е взел това решение след консултация с специалисти в личната си страна, без да се съветва с други страни от петролния алианс Опек+, сподели Песков.
 Таванът на цените показвал зоологическата ненавист към Русия, съгласно Медведев
Таванът на цените показвал зоологическата ненавист към Русия, съгласно Медведев

Той още веднъж назовава решението за газа неуместно и без ефект
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР