Според източници на NYC Post, Microsoft е оптимист относно получаването

...
Според източници на NYC Post, Microsoft е оптимист относно получаването
Коментари Харесай

Microsoft планира да завърши сделката по придобиването на Activision Blizzard, въпреки иска на Федералната търговска комисия

Според източници на NYC Post, Microsoft е оптимист по отношение на приемането на утвърждение от регулаторния орган на Обединеното кралство за  придобиването на Activision Blizzard, което беше подложено на критика тази седмица от ръководителя на FTC Лина Хан (Lina Khan), като „ незаслужено мегасливане, което би задушило конкуренцията в бранша на видеоигрите “.

Докато утвърждението от Службата за конкуренцията и пазарите на Обединеното кралство (CMA) се чака тази седмица, Microsoft се надява на дефинитивно решение от страна на Европейската комисия през май. Ако Microsoft получи утвърждение в Европа, проектът му е бързо да завърши договорката за обединение с производителя на Call of Duty на цена от 95 $ за акция, сподели източникът, само че в случай че се откаже от договорката, тогава акциите на Activision Blizzard ще паднат до 75 $ за акция.

Федералната комерсиална комисия, която заведе дело против Microsoft още през декември 2022 година, има намерение да оспори договорката на софтуерния колос, само че самата Microsoft възнамерява да употребява утвърждението на европейските антимонополни органи. В подобен случай ще бъде доста мъчно FTC да получи поддръжката на съда.

Според думите на източника в антимонополния орган, има две благоприятни условия за Федералната комерсиална комисия – или да резервира курса и да не търси предписание на Федералния съд, в случай че CMA и Европейският съюз одобрят сливането, и по-късно да контракти най-хубавото съглашение, което може да получи от Microsoft за същите правила като европейските покупко-продажби, или да продължи делото в националния съд с вярата да завоюва и анулира сливането, макар че това може да отнеме повече от година.

По-рано, договорката сред Microsoft и Activision Blizzard беше утвърдена в Саудитска Арабия, Сърбия, Бразилия, Чили, Япония и Южна Африка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР