Според източник на Флагман.бг, въпреки сринатата си репутация заради провала

...
Според източник на Флагман.бг, въпреки сринатата си репутация заради провала
Коментари Харесай

Връща ли се на бял кон, но през задния вход, Деян Моллов в Гранична полиция?

Според източник на Флагман.бг, макар сринатата си известност поради неуспеха в битката с мигрантите, Деян Моллов скрито бил причислен в Академията на Министерство на вътрешните работи и му пазели щата 

Ще се връща ли на бял кон, само че през задния вход, някогашният шеф на Групово дело „ Гранична полиция “ Деян Моллов? Това е въпросът, който си задават чиновниците в Регионалната дирекция в Елхово. Моллов, който през предходната година първо бе намален от най-високата служба до заместник-директор, а по-късно дефинитивно отхвърлен, се оказва доста „ скъп кадър “ за системата, настояват униформени, които са потресени от информацията, която се разнася мълниеносно в техните редици.

Според източник на Флагман.бг, макар сринатата си известност поради неуспеха в битката с мигрантите, Деян Моллов скрито бил причислен в Академията на Министерство на вътрешните работи в София, с цел да му запазят щата. А близо година по-късно се появява позиция от междинния ешалон в РДГ-Елхово, която всички знаят, че е непокътната за един избран човек. И то неслучаен. Длъжността е в неговото направление – полицейски контрольор VI – V степен, зелена граница, само че е най-малко три равнища под неговата предходна, само че за сметка на това Моллов евентуално щял да е единственият претендент, споделиха наши източници от Главната дирекция.

Това е малко чудноват ход, да слезеш толкоз надолу в йерархията, само че може пък да се окаже добра тактика и скоро да забележим Моллов на някоя доста по-добра позиция, разясняват осведомени.

Дали се мъчат да излъскат имиджа на един от меко казано противоречивите фрагменти в Гранична полиция, с цел да го върнат след това на бял кон – като шеф в РДГ в Елхово, където в действителност към този момент даже е бил и е добре осведомен със схемите, или пък на РДГ-Бургас, която от предходната година още помним с медийното крушение на Антон Мирков? 

А ние въпреки всичко припомняме, че на 10 август 2022 година Диян Моллов бе намален от шеф в заместител –директор на Групово дело „ Гранична полиция “. На негово място бе назначена тогавашната заместник-директорка Росица Димитрова, а след близо година с нея отпред постът бе ангажиран от Антон Златанов. Ето един образец за сходни рокади на висшестоящите фрагменти. Неведнъж се е случвало дисциплинарното наказване на чиновник в системата да бъде анулирано в съда, дали по този начин е станало и с Моллов, следва да стане ясно в най-скоро време.

Срещу Деян Моллов, за който се знае, че е добре осведомен по всички тематики, свързани с мигрантския напън и схемите на каналджиите, защото дълго време отговаряше точно за този сектор, в продължение на месеци течеше вътрешна инспекция. Резултатът не стана обществено прочут.

Именно Деян Моллов бе първият висшестоящ кадър, който изхвърча от системата след жестоката злополука, при която в Бургас рейс, препълнен с мигранти, умъртви двама доблестни служители на реда – Йордан Илиев и Атанас Градев. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР