Според изследвания Русия се е опитала да маскира с боя

...
Според изследвания Русия се е опитала да маскира с боя
Коментари Харесай

Маскирани кораби и фалшиви самолети - как Русия защитава Черноморския си флот

Според проучвания Русия се е пробвала да маскира с багра най-малко пет от корабите на Черноморския си флот - в това число флагманския си транспортен съд. Но Кремъл не се е спрял единствено на корабите, а употребява техники за стръв и във военновъздушните бази, като боядисва подправени самолети на асфалта.

Черноморският флот на Русия в миналото е бил считан за всесилен, само че с възходящата опасност от украински офанзиви Москва се е обърнала към тактика от Първата международна война, с цел да го отбрани.

Въпреки че самата тя няма флот, Украйна съумя да извърши редица сполучливи офанзиви, в това число удари по щаба на съветския Черноморски флот в Севастопол през септември и по 612-футовия му флагман " Москва " през април предходната година.

Sky News открива, че през последните два месеца Русия е боядисала пет от корабите на флота, в това число флагмана " Адмирал Макаров ", което анализаторите дефинират като опит за отбрана на " уязвимия " флот.

Черноморският флот (ЧФ) разполага с към 30 военни кораба и е основан главно в Севастопол в окупирания Крим.

От медията схващат, че носът и кърмата на пет военни кораба, в това число " Адмирал Макаров " - който стана флагман на флота след потъването на " Москва " - са боядисани в морско синьо или черно сред 26 май и 4 юли тази година.

Експертите допускат, че боядисването на " Макаров ", сестринския му транспортен съд " Адмирал Есен ", " Иван Гобулец ", " Муромец " и " Грейворон " има за цел образно да отвлече вниманието на украинските закани, в това число морските дронове, и да направи корабите да наподобяват по-малки.

Украйна се похвали с потреблението на морски безпилотни летателни апарати - безпилотни пъргави плавателни съдове, които носят експлозиви и се движат по повърхността на водата - които бяха употребявани при набези в Крим.

Сравнявайки архивни фотоси на петте кораба и по-нови фотоси, оповестени в съветски канал в Telegram, обвързван с KCHF.ru - уеб страницата на флота. Не сме в положение да потвърдим точната дата, на която тези кораби са били боядисани, само че базираме нашата последователност на датите, на които изображенията са били оповестени онлайн.

Изследователи с отворен код по-рано показаха, че боядисаният " Адмирал Есен " може да се види и на сателитни фотоси. Корабът съдържа наземна ракета 8 " Калибр " - която е била постоянно употребена против Украйна по време на войната.

Анализаторите настояват, че това е " нова форма на ослепителна багра " - техника за стръв, употребяваща неправилни шарки и цветове, която за първи път е употребена през Първата международна война, с цел да помогне да се обезпечи отбрана от немските лодки в морето.

Анализаторите настояват, че боядисването на двете страни на кораба се пробва да го показа като по-малък, в сравнение с е - скривайки основни характерности като хеликоптерните площадки.

Въпреки че военноморската стръв не е нещо ново, тя ни споделя нещо за опасността, която съставлява Украйна.

Анализаторът в региона на защитата и сигурността професор Майкъл Кларк съобщи: " Това е рационална концепция, само че Русия не е считала, че флотът й ще бъде в такова състояние. Налага се да се върнат към някои остарели обичайни способи.

2/ Russian defenses have been constructed along dominant heights and ridgelines. Defenses have been established at depth of 25-30km from Russian forward line of friendly troops (FLOT) all the way to the city of Tokmak.
— Pasi Paroinen (@Inkvisiit)
" Не мислех, че БМФ ще бъде подложен на толкоз огромен напън. Фактът, че украинците го направиха уязвим, не го чакахме при започване на войната ".

Той прибавя, че това е евтина тактичност и може да завоюва на съветските сили в допълнение време за събаряне на идващите ракети, в случай че дроновете се заловен на образното похищение на вниманието, само че тя има " намаляваща успеваемост ".

Украйна има достъп до безпилотни самолети, които употребяват радарна сигнатура и инфрачервени сигнали, тъй че в някои случаи покритието с багра няма да има значение за откриването.

Но Русия не се е спряла единствено на морския камуфлаж - тя също по този начин употребява техниката за стръв, с цел да се опита да отбрани въздушните си бази - даже тези, които са покрай Москва.

Сателитни изображения, на които по-рано обърнаха внимание откриватели с отворен код, демонстрират, че Русия е боядисала няколко самолета на земята в авиобазите, с цел да се опита да заблуди украинските дронове.

Снимки, направени в авиобазите Енгелс и Ейск, както и в база за изстрелване на ракети С400 през последните няколко месеца, демонстрират самолети, в това число стратегически бомбардировачи Ту-95, изрисувани на асфалта.

Базата С400 в Тимирязевски регион се намира единствено на към 10 км от центъра на Москва.

Vremivka Ledge Update:

As Ukraine's counteroffensive builds momentum, Russian units in this sector will be forced to retreat 8-10km from the FLOT to their positions in depth.

During this withdrawal, Russian forces will be extremely vulnerable. The mined areas to their rear will…
— WhereisRussiaToday (@WhereisRussia)
Рафаел С. Коен, шеф на стратегия " Стратегия и теория ", план " Военновъздушни сили " в RAND, съобщи: " Войната се доближава към дома на Русия. Фактът, че тя заслужава съветски отговор, демонстрира, че би трябвало да разглеждате това като мярка за успеваемост за украинците.

" Ако карате руснаците да се тормозят за защитата на базите си дотолкоз, че да отделят време за дегизировка, тогава очевидно сте ги извели от равновесие. "

Сателитните фотоси демонстрират също по този начин гуми, сложени върху горната част на самолетите в авиобаза Енгелс, които съгласно анализаторите може да се употребяват за попречване на повреди на самолетите от околните детонации.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР