Според изследване, публикувано в Scientific Reports, органичните съединения, открити на

...
Според изследване, публикувано в Scientific Reports, органичните съединения, открити на
Коментари Харесай

Косвени доказателства сочат: На Марс е имало живот!

Според проучване, оповестено в Scientific Reports, органичните съединения, открити на Марс, може да са произлезли от атмосферен формалдехид. Тази вест разяснява футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването  " Сценарий от бъдещето "  на  Радио " Фокус "  с водещ Ива Дойчинова.

Формалдехидът се разпада при избрани химични реакции на захари и субстанции, които са част от биомолекулите. " Според учените, откакто е имало такива органични субстанции, е съвсем 100% евентуално да е имало живот, който прилича нашия ", изясни доцент Тодорова.

Учените конструират историята на Марс. " Тя се дели на три интервала – Ноаев, Хасперски и Амазонски. Преди 3,2 милиарда години е имало доста удари на астероиди, които са основали големи басейни, които са били запълнени с вода. Вулканичната активност е основала плътната атмосфера към Марс, която е улавяла слънчевата светлина и е довела до стопляне на езерата и океаните. Вероятно тогава се е зародил животът на Марс, като се допуска, че той е бил подобен с този на Земята. През идващите интервали вулканите изхвърлят серни съединения, които отравят атмосферата и животът на Марс се унищожава ", изясни доцент Тодорова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР