Според израелски медии на 25 февруари израелският военен кабинет е

...
Според израелски медии на 25 февруари израелският военен кабинет е
Коментари Харесай

Военният кабинет на Израел одобри насоки за преговори с Хамас

Според израелски медии на 25 февруари израелският боен кабинет е одобрил насоки за договаряния с " Хамас " за замяна на заложници.

Този ход бе подхванат откакто в петък в Париж се организираха диалози сред представители на Израел, Съединени американски щати, Катар и Египет за разискване на договорка за замяна на заложници сред Тел Авив и " Хамас ".

Когато " Хамас " одобри тези насоки, Израел ще изпрати делегация в Катар за продължение на договарянията за замяна на заложници, заяви вестник " Йедиот Ахронот ".

The Israeli war cabinet on Sunday approved guidelines for negotiations with regarding a hostage exchange deal, according to Israeli media.
— Al-Estiklal English (@alestiklalen)
Вестникът обаче не дава никакви детайлности за тези насоки.

Според публикацията към момента би трябвало да се обсъдят доста детайлности, в това число изискванията на препоръчаното преустановяване на огъня, изтеглянето на израелските сили от Газа и връщането на разселените палестинци в северната част на Газа.

Смята се, че " Хамас " държи повече от 130 израелски заложници след трансграничната си офанзива на 7 октомври, до момента в който Израел държи минимум 8800 палестинци в своите затвори, съгласно публични източници от двете страни.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР