Според изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов промяна в прокуратурата

...
Според изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов промяна в прокуратурата
Коментари Харесай

Сарафов: Промяна в прокуратурата е необходима, но нейният демонтаж ще е пагубен за обществото

Според изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов смяна в прокуратурата е нужна, само че предизвести, че нейният ремонт и разграждане ще са пагубни за обществото.

Той възрази против някои от препоръчаните от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи промени, свързани с пълномощията на Обвинител номер едно, измежду които да дава методически инструкции, да разпорежда инспекции и да желае санкции на обособени прокурори:

" В този смисъл, сътрудници, съществува действителна заплаха, вместо да се вкара действителен ефикасен надзор върху един основен прокурор, обществото да получи изцяло безконтролни и всевластни 28 окръжни прокурори, върху които никой няма да има право да открива надзор, да реализира инспекции, проверки, да координира и управлява тяхната активност. Получавате 28 локални феодали ", предава БНР.

Сарафов разяснява плана за смяна в Конституцията на конгрес, проведен от Българския институт за правни начинания и съсловните организации на съдиите, следователите и прокурорите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР