Според изданието това се е случило повече от два месеца,

...
Според изданието това се е случило повече от два месеца,
Коментари Харесай

Шум на белезници: Страхливецът Путин няма да се покаже в ЮАР. Прави се на Торбалан за Полша

Според изданието това се е случило повече от два месеца, откакто Министерството на интернационалните връзки и съдействие е показало на Министерството на правораздаването заповед от Международния углавен съд в Хага (МНС) за арест на съветския президент Путин и омбудсмана по правата на децата Мария Лвова-Белова е упрекната в депортиране на украински деца от окупираните територии в Русия. Южноафриканската прокуратура, която признава юрисдикцията на МНС, се обърна към съда, с цел да убеди държавното управление да арестува Путин, в случай че пристигна на срещата на върха на БРИКС през август.

По този мотив вицепрезидентът на Южна Африка Пол Машатиле съобщи, че договарянията с Русия по проблема са били сложни, само че ще съм „ щастлива, в случай че Путин не пристигна “.

 

Със сигурност госпожа Машатиле ще има мотив за благополучие, тъй като диктаторът от Кремъл се уплаши да не му сложат белезниците на летището в ЮАР и да го подкарат като мечка към съда в Хага.

 

Всички раздувки на Москва, че Путин не зачитал Международния углавен съд, тъй като бил противозаконен, са въздух под налягане. Путин умира от боязън да не се окаже в килия и да дава отговор за военните закононарушения в Украйна, осъществени от съветската войска по негово предписание. Путин знае, че рано или късно това ще се случи. Хашим Тачи, някогашен президент на Косово, бе повече от уверен, че е недостижим за съда в Хага, само че го прибраха зад решетките и към този момент дава отговор за действията си. Там са и командирите на Армията за избавление на Косово? Правеха се на герои, само че се оказаха нарушители.

 

Както се случи и с някогашния сръбски президент Слободан Милошевич.

 

Че Путин е страхливец пролича и по време на протеста на ЧВК „ Вагнер “. Първоначално разгласи Евгений Пригожин и армията му за превратаджии и разпореди да бъдат разследвани, след това се отметна и ги остави да „ паркират “ в Беларус. Разбира се Пригожин, познавайки мишата душица на вожда, стартира още веднъж да прави изказвания, че съветските войски в Украйна търпят кървави загуби, а военното управление е незаконно и неспособно.

 

За да отвлече вниманието от очевидното строполясване на личната му политика, Путин неши да се прави на Торбалан и избълва порция закани против Полша. Аргументите му са повече от цинични: Варшава имала искания към територии на Беларус, а Лукашенко бил като брат на Путин и той възприемал това като искания към Русия. Дори се озъби, че поляците били получили земи, дадени им от великодушния Сталин след края на Втората международна война...

Изумителна е мозъчната непълнота на Путин по тематиката, който безочливо не помни, че през 1939 година Съюз на съветските социалистически републики на Сталин по силата на контракта „ Рибентроп – Молотов “ окупира съвсем една трета от Полша, а другата остави на Хитлер. Москва пленява към 320 000 полски военнослужещи и стартира репресии измежду мирното население. Близо 400 000 поляци са изпратени в сталинските лагери  в Сибир. Голяма част от офицерството е екзекутирано.

 

За Путин тези обстоятелства явно са дреболии…

 

Поредното заяждане с Варшава обаче няма по какъв начин да скрие страхът на кремълския умопобъркан от белезниците, които го чакат в ЮАР, в случай че реши да се появи там. Затова остава прикрит в своята дупка в Кремъл и бункера.

 

Станимир Иванов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР