Според изданието, пътуванията в чужбина са много изтощителни за 80-годишния

...
Според изданието, пътуванията в чужбина са много изтощителни за 80-годишния
Коментари Харесай

Байдън може и да не дойде на коронацията на Чарлз III frognews.bg

Според изданието, пътуванията в чужбина са доста изтощителни за 80-годишния американски президент, по отношение на което администрацията на Вашингтон се пробва да понижи броя им до най-малко, оставяйки в графика единствено най-необходимите задгранични визити.

 

Като се има поради пътуването на Байдън до Северна Ирландия и Република Ирландия в средата на април, второ посещаване на Британските острови за един месец се смята за малко евентуален сюжет, написа вестникът.

 

Британският дипломат в Съединени американски щати Карън Пиърс и представители на Бъкингамския замък са в “сърдечни и дипломатически ” договаряния с Белия дом по отношение на състава на американската делегация на коронацията, добавя “Дейли Телеграф ”.

 

Известно е, че на 11 април Байдън ще дойде в Белфаст, с цел да взе участие в събитията във връзка 25-ата годишнина от подписването на Споразумението от Белфаст (Споразумението от Разпети петък), което постави завършек на въоръжената борба сред протестантските юнионисти и католическите националисти в Северна Ирландия.

 

Вестникът отбелязва, че точно в Ълстър американският президент може да се срещне с Чарлз III, с който имал “силна връзка ”.

 

Тогава Байдън, който има ирландски корени, ще се насочи към Дъблин, където ще остане от 12 до 15 април. Daily Telegraph допусна, че решението на Байдън да прекара доста по-дълъг интервал от време в Република Ирландия, в сравнение с в Обединеното кралство, в действителност може да е показателно за отношението му към излизането на Англия от Европейския съюз.

 

По-рано администрацията на Вашингтон уточни на английските управляващи нуждата от разрешаване на несъгласията с Брюксел към комерсиалното съглашение за Северна Ирландия след Брексит.

 

Според изданието, визитата на Байдън в Ълстър е можело да бъде сложено под въпрос, в случай че страните не са се договорили в края на февруари да подпишат по този начин наречената Уиндзорска идея, която опростява процедурата за импорт на артикули в Северна Ирландия от други елементи на Обединеното кралство, като се изключи продуктите, които се изпращат до Ирландия.

 

Церемонията по коронясването на 74-годишния Чарлз III ще се състои на 6 май – осем месеца след гибелта на Елизабет II. Събитието ще се организира в Уестминстърското абатство в Лондон в наличието на две хиляди души.

 

Покана да участват на церемонията по-специално получиха водачите на Белгия, Унгария, Ирландия, Испания, Монако, Франция, Япония, водачите на Европейския съюз и новият първи министър на Шотландия Хамза Юсуф, който се придържа към републиканските възгледи. 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР