Според Иван Кашилски мярката е популистка и цели да се

...
Според Иван Кашилски мярката е популистка и цели да се
Коментари Харесай

Малките бензиностанции няма да прилагат отстъпката от 25 стотинки

Според Иван Кашилски мярката е популистка и цели да се почисти конкуренцията в бранша

Депутатите утвърдиха отстъпката от 25 ст. за горивата. Мярката обаче е доброволна и всеки търговец ще реши дали да я употребява.

Иван Кашилски, ръководител на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, посочи, че занапред Национална агенция за приходите би трябвало да спусне указания за осъществяване, съобщи.

"Това изисква над нов програмен продукт за над 3000 лв.. Ще се борави с персонални данни, по тази причина ще би трябвало да бъде назначен специфичен чиновник. Отстъпката ще я ползват две бензиностанции у нас. Малките и междинните няма да я ползват. Те няма да устоят да им бъде изплатена компенсацията след 2-3 месеца ", разкри той.

Според него мярката е популистка и цели да се почисти конкуренцията в бранша.

"Като дадем отстъпката ще продаваме под себестойността, а най-после на месеца няма да имаме Данък добавена стойност за внасяне. Никой не може да каже по кое време ще стартира да се ползва мярката от 25 стотинки ", уточни Кашилски. И посочи, че отстъпката няма да се изписва на колонката, а ще се калкулира при касиера.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР