Според италианския журналист Лео Турини, който е много близък до

...
Според италианския журналист Лео Турини, който е много близък до
Коментари Харесай

В Италия: Столът на Биното се клати сериозно

Според италианския публицист Лео Турини, който е доста непосредствен до огромните шефове на Ферари, ръководителят на тима във Формула 1 Матиа Биното е доста евентуално да загуби своя пост през зимата.

По данни на Турини в Маранело са недоволни от развиването на сезон 2022 и обтегнатите връзки сред Биното и звездата на отбора Шарл Леклер. През тази година Скудерията стартира акцията с упоритости да се бори за първата си купа при водачите от 2007 насам, само че проблеми с надеждността и мискомуникация вътре в тима попариха всички тези очаквания на тифозите.

Според информацията на журналиста любимците за поста на Биното са двама. Първият е актуалният началник на Алфа Ромео (Заубер) Фредерик Васьор, който работи дружно с Леклер в дебютния сезон на монегаска във Формула 1 през 2018 година. Французинът е доста непосредствен другар и с миниджъра на Леклер Никола Тод. 

Друг вид е Биното да бъде сменен от Антонело Колета, който през последните години отговаряше за стратегиите на Ферари в другите GT серии. През миналия уикенд Скудерията завоюва своята втора поредна и общо пета купа при водачите в GTE Pro класа Световния шампионат за устойчивост за последните 10 години. В същия този интервал „ Черните кончета “ има цели 7 трофеи при конструкторите в GTE Pro.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР