Според Института по пътна безопасност има редица нередности, допуснати на

...
Според Института по пътна безопасност има редица нередности, допуснати на
Коментари Харесай

Институтът по пътна безопасност: Има редица нередности на пътя край Своге

Според Института по пътна сигурност има редица нередности, позволени на пътя край Своге, където стана злополуката с рейс и починаха 17 души.

Пред Българска телеграфна агенция Диана Русинова разгласи, че от планиране на ремонта, през провеждането му, до стартирането на пътя в употреба - всеки един от органите е позволил неточности. Последно по веригата е Министерство на вътрешните работи, което е можело да наложи наказания, уточни тя.

На рисковия завой няма комплициран законово открит знак, а пано с измислено наличие. То единствено разсейва водачите. В зоната на злополуката знаците не са поставени на вярната височина, нито на вярно разстояние от пътя.

Интересен факт е, че през 2012 година, преди ремонта на пътя, не е имало знак за понижаване на скоростта.

Освен това основите на мантинелата са сложени по неверен метод - не на 55 см, а на 20 см от платното. Така самата мантинела навлиза в пътното платно с няколко сантиметра и цялото придвижване се измества във вътрешността към осевата линия. Тротоарът също не е бил съгласно условията и вместо 150 см. е 111 см., уточни Русинова. Тя добави, че и маркировката не е изпълнена вярно.

Зърнометрията на aсфалта също е нарушена. Фракцията на настилката не е каквато би трябвало да бъде - пътят е бил равен като огледало, всички са знаели, споделиха от института и потвърдиха, че цялостната геометрия на пътя е изменена.

Освен това по пътя постоянно имало наноси.

Държавата отказала подпомагане на института, тъй като вървяло разследване.

България продължава да е най-опасното място за живеене в Европейски Съюз по повод пътната сигурност, сподели Богдан Милчев. По думите му, Министерство на вътрешните работи е можело да санкции притежателя на пътя - АПИ сред 2 и 7 хиляди лв., както и да спре придвижването по него.

На рисковия път, при дъжд, водата пресича пътя няколко пъти. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР