Според информацията от предстоящ доклад, Американският флот иска да се

...
Според информацията от предстоящ доклад, Американският флот иска да се
Коментари Харесай

На Пентагона не му стигат 355 кораба, искат флот от 530 съда

Според информацията от иден отчет, Американският флот желае да се разшири доста оттатък към този момент планувания си упорит проект за 355 бойни кораба, като някои оферти стигат даже до 530 плавателни съда, доста от които би трябвало да са безпилотни.

Според Defense News, който преглежда някои от помощните документи за идното Изследване за бъдещето на Военноморските сили, Флотът желае доста реструктуриране на силите си като част от голямо уголемение на наличните сили.

Американският флот очакван от двете групи, които бяха назначени от военния министър Марк Еспер се планува да бъде по-лека мощ с доста повече кораби, в това число огромни надводни бойни кораби, само че по-малко самолетоносачи.

Много от тези кораби ще бъдат или безпилотни или с опция за надзор от екипаж или пък са към този момент с лимитирани условия за броя на обслужващия ги личен състав от моряци, с помощта на изкуствения разсъдък.

Флотилиите, които тези групи плануват са в действителност големи - сред 480 и 534 кораба, което е с 35 % нарастване на броя на към този момент поставената цел от 355 морски съда.

Американският флот сега има 293 морски съда на работа, в това число надводни и подводни машини.

"Един от методите да получите бързо толкоз огромен флот е да се движим към кораби с по-малко екипажи, които с времето могат да станат безпилотни ", съобщи министър Марк Еспер за Defense News още през февруари.

"Можем да изберем опцията с кораби с по-малки екипажи и да се придвижим нататък. Можете да надграждате на тях, с цел да станат те опционално оперирани от човешки екипажи, а след това и според от сюжета или технологията, някои могат да стигнат до точката да бъдат безпилотни ", изясни той.

Миналата седмица Еспер съобщи пред публика в тинк-танка РАНД, че даже Китайският народноосвободителен флот, който е по-голям от Американския флот и е заложил амбициозната цел от 425 кораба, е по-слаб от Военноморските сили на Съединени американски щати.

В същото време той съобщи, че Американският флот би трябвало да продължи да пораства оттатък 355-те кораба с цел да поддържа превъзходството си.
Принципът не е надалеч от този признат от английския Кралски флот в годините преди Първата международна война, когато Лондон е изправен пред разширението на Германския флот, което заплашва върховенството му в откритите морета.

Тогава Лондон открива наложително съответствие от 3:2 на основните бойни кораби по отношение на централноевропейската империя, гарантирайки, че ще има постоянно повече съдове от Берлин.

Междувременно, Американският фолт продължава да изостава даже зад личните си проекти за корабостроене, съгласно които би трябвало да има 355 кораба до 2030 година.

Доклад на Изследователската работа на Конгреса от 17 септември отбелязва, че петгодишният корабостроителен проект на флота е в дефицит на 13 кораба по отношение на първичният проект за фискалната 2020 година, като единствено 42 морски съда са издигнати, вместо плануваните 55.
Според един отчет, представители на флота се опасяват, че една "куха мощ " може да съществува на хартия, само че да няма моряци за съответно ръководство и поддръжка на целия флот.

АМериканският флот има дефицит на персонален състав, който се показва в неналичието на 9000 моряци, твърди отчет от февруари.

В същото време, през май началникът на военноморския личен състав вицеадмирал Джон Нюъл Джуниър съобщи, че е "умерено оптимистичен ", че флотът ще стигне наборната си цел от 40,800 нови чиновници за фискалната 2020 година, която свършва на 1 октомври.
Според Спутник, корабите на американския флот към този момент плават с доста по-малки екипажи, в сравнение с би трябвало.

Така да вземем за пример, приблизително единствено 265 офицери и моряци работят на ракетните есминци от клас "Арлей Бърк ", които са главната ударна мощ на надводния флот на Америка.
Според осведомителната страница на флота, бойният транспортен съд би трябвало да оперира с 323 души екипаж.

"Има някои избрани съсловия кораби, които сега даже не съществуват, и които се опитваме да прибавим в листата, само че общото обръщение е, че това ще е доста по-голям флот, доста по-добре разпределен флот, доста по-издръжлив флот ", съобщи тогава настоящият военноморски министър Томас Модли за USNI нюз във февруари, когато заповяда оценка на силовите структури.

"Трябва да измислим какъв е този път и да разберем главните си ограничавания, тъй като никой не желае флот от повече от 355 кораба, които са призраци, които не можем да поддържаме. Тъй че гледаме да балансираме тези неща ", съобщи военноморският секретар.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР