Според информацията на ЦИК на Беларус, по резултатите от Единния

...
Според информацията на ЦИК на Беларус, по резултатите от Единния
Коментари Харесай

Относно резултатите от единния ден за гласуване в Република Беларус

Според информацията на ЦИК на Беларус, по резултатите от Единния ден на гласоподаване 25 февруари 2024 година за пет години са определени 110 депутати от Палата на представителите на Националното заседание на Република Беларус от осмото привикване и повече от 12,5 хиляди депутати от локалните препоръки. По предварителни данни изборната интензивност е била над 73%.

Новият състав на Палатата на представителите на Националното заседание се образува от 70 представители на политически партии и 40 безпартийни. Между политическите партии има «Белая Русь» – 51 мандата (46,4% от общия състав на парламента), Републиканската партия на труда и справедливостта – 8 (7,3%), Комунистическата партия на Беларус – 7 (6,4%) и Либерално-демократическата партия на Беларус – 4 (3,6%).

В наблюдението на изборите взеха присъединяване над 45 хиляди национални и 300 интернационалните наблюдаващи , в това число специалисти от Оперативно-наблюдателно дело, Шанхайската организация за съдействие, Европейския съюз (България, Германия, Италия, Литва, Полша, Франция, Швеция и др.) и представители на Централните изборни комисии на разнообразни страни.

Международни наблюдаващи означиха високото равнище на организация на изборите в Беларус .

По-специално, наблюдаващият от България Даниел Петров означи: «Избори в Беларус са извънредно демократични, транспарантни. Изключително качествена на изборната интензивност, която съумях да видя и която ние в нашата европейска страна по никакъв метод не можем да постигнем».

«От моя позиция изборният развой протича доста сполучливо. В Беларус се организират избори по всички интернационалните стандарти», това съобщи българският наблюдаващ Мартин Райков.

Германският наблюдаващ Оливер Шнееман показа: «Вече бях в Беларус като наблюдаващ на изборите. И в този момент виждам, че качеството на тяхното осъществяване единствено се е подобрило доста. Дойдох тук, тъй като представянето на информация в западната преса не подхожда на действителността, която виждам тук със личните си очи».

Полският наблюдаващ Кшищоф Толвински акцентира, че изборите за депутати в Беларус се организират в сходство със международните стандарти. «Законността и правилността на изборите не провокира у мен никакви подозрения. Беларус има отлични демократични стандарти».

Източник:

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19040Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед28999Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед75618Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед61644Валентин Вацев: Руската победа при Авдеевка - мотив за републиканците да откажат поддръжка на УкрайнаАлтернативен Поглед40401Вежди Рашидов: В новото време на демокрацията какъв брой паметника направихме, че да бутаме!? Нито един!Алтернативен Поглед376005Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед234040Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115403Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед99350Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93392Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четени  Васил Проданов  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР