Според информация, публикувана от Министерството на отбраната на САЩ на

...
Според информация, публикувана от Министерството на отбраната на САЩ на
Коментари Харесай

Ударната група на самолетоносача Джордж Буш е в Крит

Според информация, оповестена от Министерството на защитата на Съединени американски щати на 6 октомври, самолетоносачът от клас Нимиц " Джордж Х. У. Буш " дружно с у дарната група за самолетоносача дойде в залива Суда, Крит, за планувано посещаване на пристанището, написа " Навал Рекогнишън ".

Посещението на пристанището дава опция за по-нататъшно подсилване на трайните връзки сред Съединените щати и Гърция .

Това ще е първото посещаване на пристанището, откогато напусна Норфолк на 10 август 2022 година за планувано разполагане .
 Целият гръцки флот, подводници, хеликоптери и самолети са в Егейско море
Целият гръцки флот, подводници, хеликоптери и самолети са в Егейско море

Мобилизирани са за учения с Франция за противовъздушна война, битка с подводници и надводна война

" Джордж Х.У. Буш " е флагманът на CSG-10 и GHWBCSG. CSG-10 се състои от  самолетоносача , разрушители (DESRON) 26, командване за осведомителна война и ракетни крайцери  USS Leyte Gulf (CG 55) от клас Ticonderoga. Корабите на DESRON-26 в границите на CSG-10 са разрушителите с управляеми ракети от клас Arleigh Burke USS Nitze (DDG 94), USS Farragut (DDG 99), USS Truxtun (DDG 103) и USS Delbert D. Black (DDG 119) ).

USS George H.W. Bush (CVN-77) е десетият и финален суперсамолетоносач от клас Нимиц на Военноморски сили на Съединените щати. Джордж Х.У. Буш беше публично предаден на Военноморски сили на 11 май 2009 година

" Джордж Х.У. Буш " е с размери 333 м и водоизместимост над 100 000 тона, което го прави един от най-големите военни кораби в света (въпреки че е малко по-нисък от " Ентърпрайз " ). Максималната скорост надвишава 30 възела; захранвана от два нуклеарни реактора, може да работи повече от 20 години без зареждане с гориво.

Новите характерности включват дизайн на носа, който обезпечава повече плаваемост на предния завършек на кораба и усъвършенства успеваемостта на корпуса, извити ръбове на пилотската палуба за понижаване на радарния сигнал, нова система за подводно покритие на корпуса, осъвременени покрития на палубата за понижаване на тежестта на кораба със 100 тона, ниска слънчева всмукване, по-малко натоварен хангар и нов дизайн на витлото.
 Ахвал: Защо Ердоган може да стартира война с Гърция
Ахвал: Защо Ердоган може да стартира война с Гърция

Има признаци, че Атина се готви за най-лошото
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР