Според информация на Reuters от вчера, в Neuralink започва федерално

...
Според информация на Reuters от вчера, в Neuralink започва федерално
Коментари Харесай

Разследват Neuralink за нехуманно отношение към маймуни

Според информация на Reuters от през вчерашния ден, в Neuralink стартира федерално следствие. Компанията на Мъск е привлякла вниманието на Министерството на земеделието на Съединени американски щати поради изказвания по отношение на нечовешкото отношение към животните. Информационната организация се базира на огромен брой вътрешни лица и маса документи. Източниците настояват още, че Мъск е въвел безчовечен работни графици и неизпълними условия към личния състав. 
Neuralink създава „ интерфейси мозък-машина с ултрависока честотна лента ", съгласно уеб страницата на компанията. Това ще разреши на човешкия разум и машините да споделят между тях. Компанията е учредена през 2016 г. 
Настоящи и някогашни чиновници разказали пред публицисти, че в компанията станало отвратително да се работи. Стресът, подбуден от изтощителните работни графици, водел до поредност от неточности и провалени изпълнителски задания, а след това следвали санкции. Твърди се, че някои чиновници са се разбунтували против работните условия, а други са напуснали компанията заради опасения по отношение на нечовешкото отношение към животните. Neuralink е изправен пред федерално следствие, евентуално за хипотетични нарушавания на Закона за хуманно отношение към животните. Нито компанията, нито USDA са коментирали информацията на Reuters към този миг.
Според осведомителната организация самата компания Neuralink не води подробни записи за животните, които употребява за опитите, след което те биват убивани. Но чиновници пресметнали, че евентуално става въпрос за към 1500 умрели животни от 2018 година насам. Маймунките мрат излишно, тъй като стават жертви на механически неточности по време на опитите поради непостижимо тежките условия за работа в лабораториите, споделят чиновниците, които изясняват, че при тази отмалялост и темпове човешките неточности зачестяват. Говори се за неопитен хирургически личен състав, за прекалено много несполучливи интервенции по имплантирането на чиповете, за нуждата от повтаряне на опити и прочие
Твърденията са изключително тревожни, защото единствено преди дни Мъск сподели, че първите тествания на Neuralink върху хора може да са единствено след половин година.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР