Според информация на македонската редакция на Дойче веле - Deutsche

...
Според информация на македонската редакция на Дойче веле - Deutsche
Коментари Харесай

”Дойче веле”: Македония гласува утре споразумението с Гърция

Според информация на македонската редакция на ”Дойче веле ” - Deutsche Welle, съглашението с Гърция ще се гласоподава на пленарно съвещание на Народното събрание още на следващия ден, сряда 20 юни, откакто ВМРО-ДПМНЕ се отдръпна от работата на Народното събрание, заяви ”Фокус ”.
Решението на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ да се отдръпна от активността на Парламента и на Комисията по европейските въпроси в допълнение ще форсира гласуването на съглашението за преустановяване на разногласието за името с Гърция. Според някои известия от Народното събрание, откакто довечера бъде закрита полемиката в Комисията по европейските въпроси, ръководена от Артан Груби от ДСИ, към този момент на следващия ден би могло да се насрочи пленарно съвещание, на което ще се гласоподава за съглашението.

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ през днешния ден разкритикува решението на държавното управление на контракта да се постави европейско лого и за това, че вместо в комисията по външна политика, управлявана от нейния народен представител Антонио Милошовски, той да отиде за разглеждане в Комисията по европейските въпроси. Според Милошовски по този метод ръководещото болшинство желае да избегне полемика.

Демонстрантите настояха Вътрешна македонска революционна организация ДПМНЕ да се причисли към митингите. Стотина съперници на контракта през днешния ден стачкуваха пред Народното събрание, а по-късно се насочиха и пред централата на ВМРО-ДПМНЕ, където желаеха от опозиционната партия да се причисли към митинга. Протестиращите бяха признати от партийния водач Християн Мицковски, само че той отказал на тяхното искане ВМРО-ДПМНЕ да се причисли към митингите на улицата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР