Според информации на престижните издания Auto Motor und Sport (Германия)

...
Според информации на престижните издания Auto Motor und Sport (Германия)
Коментари Харесай

Ред Бул и Астън Мартин превишили тавана на бюджетите през 2021 година?

Според информации на влиятелните издания Auto Motor und Sport (Германия) и Gazzetta dello Sport (Италия) тимовете на Ред Бул и Астън Мартин са надвишили тавана на бюджетите от 145 милиона в границите на сезон 2021 във Формула 1.

Според информацията на двете издания и двата отбора са надвишили ограничаването с по-малко от 5% (7.25 милиона долара), което се счита за минимално нарушаване. Финансовите правила плануват санкции от лишаване на точки (при конструкторите и пилотите), отрастраняване или понижаване на тавана на бюджетите за идната година, в случай че нарушаването е повече от 5%.

В случая и двата отбора са с под 5% надвишаване на бюджетите си и не е ясно какви наказания тъкмо могат да им бъдат наложени. И двата тима отхвърлиха да разяснява спекулациите пред медиите по време на уикенда за Гран При на Сингапур. Официалният отчет на ФИА по отношение на разноските на всички тимове в границите на сезон 2021 се чака да бъде оповестен през идната седмица.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР