Индия изстрелва ракета към слънцето след успешна мисия за кацане на Луната

...
Според Индийската организация за космически изследвания (ISRO) космическият кораб ще
Коментари Харесай

Според Индийската организация за космически изследвания (ISRO) космическият кораб ще бъде поставен в ниска околоземна орбита.

Впоследствие ще бъде изстрелян към точката на Лагранж (L1) с помощта на бордовото си задвижване.

Aditya L1 ще измине 1,5 милиона км за около четири месеца и ще се постави в хало орбита около точката на Лагранж (L1) на слънцето Земна система.

Тя ще се стабилизира в орбитата поради балансиране на гравитационните сили.

Според ISRO мисията Aditya-L1 е първата базирана в космоса индийска слънчева мисия от обсерваториен клас изучавайте слънчевата атмосфера.

Космическият кораб носи седем полезни товара за наблюдение и изследване на фотосферата (най-дълбоките слоеве на слънцето), хромосферата (слой на около 400 км и 2100 км над фотосферата) и короната ( най-външните слоеве на слънцето).

Използвайки електромагнитни детектори и детектори за частици и магнитно поле, той има за цел да изследва слънчевите ветрове, които могат да причинят смущения на Земята и обикновено се разглеждат като „полярни сияния“.

< p>Дългосрочните данни от мисията биха могли да помогнат за по-добро разбиране на въздействието на слънцето върху климатичните модели на Земята.

Прочетете още:
Индия предприема „разходка по Луната“, докато марсоходът прави исторически първи стъпки< br />Ето какво научихме от мисията на индийския спускаем апарат към Луната

Коронограф с видими емисионни линии (VELC), основният полезен товар на борда на Aditya L1 е проектиран по такъв начин, че да изпраща големи данни от спектрални линии непрекъснато.

Всеки ден той ще изпраща 1440 изображения - което означава, че всяка минута изображение на слънцето ще се изпраща до наземни станции, където ще трябва да бъде прочетено, проучено, обработено и разпространено до учени в целия свят свят.

Всяка буря, която излиза от слънцето и се насочва към Земята, преминава през L1.

Сателит, поставен в тази хало орбита около L1 на системата слънце-Земя, има голямо предимство непрекъснато да наблюдавате слънцето без никакво затъмнение.

Това ще осигури по-голямо предимство за наблюдение на слънчевите дейности и ефекта им върху космическото време в реално време.

Министър-председателят Нарендра Моди беше почетен и поздравен от световните лидери, докато присъства на срещата на върха на БРИКС в Южна Африка, когато Индия стана първата страна, която има космически кораб, кацнал в южната част на Луната.

Той каза, че „успехът на Chandrayaan-3 не е само победата на Индия, това е триумфът на цялото човечество".

Изображение: Chandrayaan-3 заснема изображението на луната точно преди докосването. Pic:@isro Гледайте индийския марсоход докосва лунната повърхност

Днешното амбициозно изстрелване е само на няколко дни от най-голямото събиране на глобални лидери в Ню Делхи за срещата на върха на Г-20 - възможност за г-н Моди да демонстрира мощта на Индия в нейната успешна нискобюджетна космическа програма.

С бюджет от около $74 м (£57,7 млн.) лунната мисия "Чандраян-3" беше по-евтина дори от фалшиви космически начинания, като холивудските филми "Гравитация" и "Марсианецът", чието създаване струва повече от $100 млн. (£78,8 млн.).

И с всяко успешно изстрелване, страната се присъединява към масата като виден играч в общността на глобалното изследване на космоса.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР