Според индекса допълнителното време, прекарано в шофиране в пиковите часове

...
Според индекса допълнителното време, прекарано в шофиране в пиковите часове
Коментари Харесай

Статистика: Софиянци прекарват 5 дни годишно в задръствания

Според показателя спомагателното време, прекарано в шофиране в пиковите часове за година е 128 часа, което е 5 дни и 8 часа. За съпоставяне през 2019 спомагателното време в шофиране, поради тапи е с 35 часа повече, в сравнение с през 2021 година, добавя money.bg.

Посоченото за София равнище на запушване от 30% значи, че приблизително времето за пътешестване е било с 30% по-дълго, в сравнение с при пътешестване без запушване. Това значи, че в случай че караме 30-минути до работното си място да вземем за пример, то при запушване, времето за пътешестване ще се удължи с 9 минути, който равнището на запушване е 30%.

Според TomTom Traffic Index най-натовареният ден в София през 2021-а е бил 8 октомври когато пътуването е отнемало над 50% повече време от нормалното. По-натоварени са били дните и към празниците.

Средно най-пиковите часове денем предходната година са към 8 сутринта и малко преди 18 часа, когато нормално множеството хора се прибират от работа.

От проучването излиза наяве още, че междинното равнище на запушване в столицата пада през последните две години, което може би се дължи на понижения трафик, поради пандемията и хоум офиса. Ако през януари 2019 междинното равнище на запушване е 36%, то през януари 2020 година пада до 34%, а предишния месец е регистрирано приблизително равнище на запушване 31%.

Най-натовареният град в света е Истанбул със приблизително равнище на тапи от 62%, следван от Москва. В топ 10 са Киев, Одеса, Санкт Петербург, Букурещ, Новосибирск.

Точно след София се подрежда град Цюрих (47-о място). По-ниски равнища на тапи от столицата ни има в градове като Адана (48-о място), Берлин (49-о място), Катания (50-о място), Будапеща (51-во място), Виена (56-о място) Генуа (58-мо място), Ница (59-о място), Милано (62-ро място), Мюнхен, Барселона, Манчестър и други.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР