Според Илияна Йотова страната ни не е намерила достатъчно смелост

...
Според Илияна Йотова страната ни не е намерила достатъчно смелост
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: България трябваше да търси промяна в Дъблинското споразумение

Според Илияна Йотова страната ни не е намерила задоволително храброст и експерти, с цел да желае настоятелно смяна в Дъблинското съглашение в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, съобщав Българска национална телевизия.

По думите на вицепрезидента е нужна смяна на формулата, която планува бежанците да бъдат връщани в първата европейска страна, в която са били регистрирани. Йотова посочи, че страната ни не може да се оправи с посрещането и консолидираното на тези хора, които и не желаят да останат в България.

Тя изрази мнение, че Западните Балкани ще бъдат приоритет и на Австрийското председателство, само че единствено поради миграционния въпрос. Според нея Софийската декларация от Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в действителност е крачка обратно в процеса на евроинтеграция на тези страни.

Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България: Дали Австрия ще бъде заинтересувана от тематиката Западни Балкани? Да, ще бъде заинтересувана, единствено че не от гледната точка на това, което България постави като приоритет - развиването на тези страни, повишението на стандарта на хората в тези страни, политическото разширение един ден на Европейския съюз. Австрия ще свие цялата тази тематика Западни Балкани единствено в областта на сигурността.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР