Според икономиста Михаил Кръстев е било прахосване на парламентарен ресурс

...
Според икономиста Михаил Кръстев е било прахосване на парламентарен ресурс
Коментари Харесай

Икономистът Михаил Кръстев: Криптоплатформите са прозрачни. Не е възможно чрез тях да се финансира тероризъм

Според икономиста Михаил Кръстев е било хабене на парламентарен запас основаването на профилирана Комисията към Народно събрание, която да преглежда случая " Нексо ", защото тази информация е можела умерено да бъде оповестена посредством едно прессъобщение.

 

Икономистът Михаил Кръстев уточни, че биткойнът и транзакциите в този тип платформи са сигурни, тъй като се записват в обществен указател. Регулациите следват технологиите. Вече има регулации в Съединени американски щати, появява се и в Европейски Съюз. Появата на платформи като Нексо е наложителна, защото през 2017-2018г. са стартирали доста старт-ъп планове. За тяхното начално застраховане банковите институции са отказвали да провиснал заеми. Компнани като Нексо отпускат заеми и одобряват застраховане с криптовалути.

 

Икономистът Михаил Кръстев съобщи че следите на преводите са транспарантни и незаличими в криптоплатформите като Нексо. Според Кръстев не е опция посредством тази технология да се финансира тероризъм или " пране на пари ", защото следите са елементарно проследими. Този тип технология не са подобаващи за реализиране на каквито и да е престъпна и загадка активност.

 

Обемите на оборот, с които разполагат този тип платформи в криптосферата всекидневно са големи. Възможно е дефинира платформи да имат оборот към 20-30 милиарда $ дневно. Според икономиста  криптовалутите подсигуряват бистрота и за това посредством тях не се прави подаяние за партии. Скандалът с " Нексо " има политически нюанс. Кръстев уточни: " За страдание този скандал рефлектира отрицателно. Страната ни се отдалечи от това да е привлекателна дестинация за криптосферата. Дубай предлага опция за пазаруване на парцели с криптовалути. Той се е трансформирал в хъб. Огранизират се конференции там. Привличат се вложения. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР