Според Игор Кирилов, началник на Силите за радиационна, химическа и

...
Според Игор Кирилов, началник на Силите за радиационна, химическа и
Коментари Харесай

Москва: Биолаборатории в Харков, Полтава и Лвов са работели с опасни патогени-чума, антракс, холера

Според Игор Кирилов, шеф на Силите за радиационна, химическа и биологична отбрана (РХБЗ) на въоръжените сили на Руската федерация, на територията на Украйна е образувана мрежа от над 30 биологични лаборатории, като клиент на работата е Агенцията за понижаване на заканите към Министерството на защитата на Съединени американски щати.

Според съветските данни, са били събрани и трансферирали на Изследователския институт " Уолтър Рийд " на армията на Съединени американски щати проби от високопатогенни варианти на на инфекциозни болести (чума, антракс, холера, туларемия, бруцелоза, кримско-конговируси, хантавируси, вирус на енцефалит, пренасян от кърлежи и лептоспироза)​.

Под претекст за битка с Сovid, Украйна е изпратила на Съединените щати хиляди серумни проби от пациенти, принадлежащи най-вече към „ славянската етническа група “, оповестява ТАСС.

Биолаборатории в Лвов работеха с патогени на чума, антракс и бруцелоза, в Харков и Полтава - с патогени на дифтерия, салмонелоза и дизентерия, съобщи ген.-лейт. Игор Кирилов, шеф на силите за радиационна, химическа и биологична защита на въоръжените сили на Руската федерация.

Анализът на актовете на заличаване демонстрира работата с патогени на чума, антракс и бруцелоза в биологичната лаборатория в Лвов, патогени на дифтерия, салмонелоза и дизентерия в лаборатории в Харков и Полтава “, сподели той.

Както разясни Кирилов, в Лвов са унищожени над 320 контейнера: 232 контейнера с причинителя на лептоспироза, 30 с туларемия, 10 с бруцелоза, 5 с чума. " Номенклатурата и непотребното количество биопатогени свидетелстват за работата, осъществена в границите на военно-биологичните стратегии “, акцентира той.

Според ръководителя на войските на РХБЗ, " кураторите от Пентагона " схващат, че в случай че тези сбирки стигнат до съветски специалисти, тогава с огромна степен на възможност ще бъде нарушаване от Украйна и Съединените щати на Конвенцията за възбрана на биологични и токсични оръжия бъде доказано. " Именно работа за възстановяване на патогенните свойства на микроорганизмите посредством способи на синтетична биология. Само това може да изясни бързината, с която е осъществена ликвидацията ", сподели той.

Кирилов сподели, че на територията на Украйна е образувана мрежа от над 30 биологични лаборатории, като клиент на работата е Агенцията за понижаване на заканите към Министерството на защитата на Съединени американски щати.

„ Руското Министерство на защитата неведнъж е обръщало внимание на военно-биологичните стратегии, които се извършват от Пентагона в постсъветското пространство. Включително на територията на Украйна е образувана мрежа, включваща повече от 30 биологични лаборатории, които могат да бъдат разграничени на научноизследователски и санитарно-епидемиологични “, сподели Игор Кирилов.

По думите му в реализацията на планове взе участие компания, обвързвана с военното ведомство, най-вече Black and Veatch.

Началникът на войските на РХБЗ сподели, че се е работело в три съществени посоки. „ На първо място, това е наблюдаване на биологичната конюнктура, съгласно Пентагона, в препоръчаните региони за разполагане на военни контингенти на страните от блока на НАТО. Второто е събирането и износа в Съединените щати на варианти рискови микроорганизми. Третото направление е изследователска работа за проучване на евентуални сътрудници на биологични оръжия, характерни за този район, които имат естествени огнища и могат да се предават на хората ".

Игор Кирилов описа, че от 2021 година Пентагонът извършва плана „ Диагностика, наблюдаване и предварителна защита на зоонозните заболявания във въоръжените сили на Украйна “ с финансиране от 11,8 милиона $. „ През 2020-2021 година Министерството на защитата на Германия организира изследване за причинителите на Кримско-Конго хеморагична тресчица, лептоспироза, менингит, хантавируси на територията на Украйна като част от осъществяването на украинско-германската самодейност за гарантиране на биологична сигурност по външните граници на Европейския съюз.

Според Кирилов активността на биологичните лаборатории в Украйна и ръководената от Съединени американски щати стратегия за " реформиране " на украинската здравна система са довели до неконтролируемо увеличение на честотата на изключително рискови инфекции.

„ В същото време активността на биологичните лаборатории, чиято активност следим от 2014 година, и програмата за по този начин наречената промяна на украинската здравна система, която се ползва от Съединени американски щати, доведоха до неконтролируемо повишаване на заболеваемостта. на изключително рискови и стопански значими инфекции “, сподели Кирилов на брифинг въз основа на резултатите от разбора на документи, свързани с военно-биологични действия на Съединени американски щати на територията на Украйна.

Според ръководителя на Силите за радиационна, химическа и биологична отбрана (РХБЗ) на територията на Украйна се записва нарастване на броя на случаите на рубеола, дифтерия и туберкулоза. " Заболеваемостта от морбили се е нараснала над 100 пъти. Световната здравна организация разгласи Украйна за страна с висок риск от зараза от полиомиелит ", акцентира той.

Игор Кирилов сподели, че Украйна, под претекст, че тества медикаменти против Ковид, е изпратила няколко хиляди серумни проби от пациенти в Съединените щати, най-вече от „ славянската етническа група “.

„ Под предлог за тестване на средства за лекуване и предварителна защита на коронавирусната зараза, няколко хиляди проби от серум на пациенти, принадлежащи най-вече към славянската етническа група, бяха взети от Украйна в изследователския институт " Уолтър Рийд " на американската войска “, сподели Игор Кирилов.

Руското Министерство на защитата разгласява и разбор на активността на Съединени американски щати в границите на военни биологични проучвания на територията на Украйна. Според съветските данни Съединените щати са събрали и трансферирали на Изследователския институт " Уолтър Рийд " на армията на Съединени американски щати, проби от високопатогенни варианти на на инфекциозни болести (чума, антракс, холера, туларемия, бруцелоза, кримско-конговируси, хантавируси, вирус на енцефалит, пренасян от кърлежи и лептоспироза). Предадени са и към 4000 биомедицински проби от украински военнослужещи.

Игор Кирилов означи, че оценените документи удостоверяват, че Министерството на здравеопазването на Украйна е сложило задача от 24 февруари да се унищожат изцяло биоагентите в лабораториите.

В неделя представителят на съветското Министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков сподели пред кореспонденти, че по време на специфична интервенция в Украйна съветските въоръжени сили са разкрили обстоятелствата за реализиране на финансирана от Съединени американски щати военна биологична стратегия. Според генерала е получена информация от чиновници на украинските биологични лаборатории за незабавното заличаване на изключително рискови патогени на 24 февруари: чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни заболявания.

Източник: ТАСС/Гласове

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР