Според годишното проучване на компанията за самолетни билети CheapAir.com, резервирането

...
Според годишното проучване на компанията за самолетни билети CheapAir.com, резервирането
Коментари Харесай

Ново проучване показва кога е най-изгодно да се резервира самолетен билет

Според годишното изследване на компанията за самолетни билети CheapAir.com, резервирането на билет най-малко три седмици преди заминаването и не повече от 2.5 месеца авансово е съвършеният миг, в който офертите са най-хубави.

Тази година най-бюджетни са били резервациите към 3 седмици преди датата на тръгване. Прозорецът за „ хващане “ на съвършената договорка е най-късно до 2.5 месеца преди датата за тръгване “, се споделя в отчета, представен от TravelandLeisure.

Проучването е направено на база разбор на 917 млн. самолетни билети в Съединените щати. От данните излиза наяве още, че пасажерите, които чакат последния миг – по-малко от седмица преди заминаването си, заплащат с 59% повече.

От друга страна, пасажерите, които резервират самолетните си билети прекомерно рано, като да вземем за пример 280 дни преди полет, те може да заплащат по-високи цени, съвсем толкоз, колкото в случай че резервират билета в последния миг, открива отчетът.
Митове
Интересно е, че отчетът разрушава мита за това, че има дни от седмицата, в които резервирането на самолетни билети е най-изгодно.

Данните ясно демонстрират, че междинната ниска цена варира с по-малко от 1 $, без значение в кой ден от седмицата купувате самолетен билет “, се акцентира в отчета.

CheapAir.com обаче открива, че „ денят от седмицата, в който сте избрали да пътувате, може да донесе разлика в цента “ и дефинира, че най-евтиният ден от седмицата за пътешестване е сряда.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР