Според германското разузнаване в Германия има два незаконни китайски полицейски

...
Според германското разузнаване в Германия има два незаконни китайски полицейски
Коментари Харесай

Германия алармира за два незаконни китайски полицейски участъка в страната

Според немското разузнаване в Германия има два противозаконни китайски " полицейски сектора ", които главно разрешават на китайските управляващи да работят в чужбина без позволение и да събират информация, заяви ДПА.

Това беше доказано от немското държавно управление в отговор на документално питане от Джоана Котар, член на Бундестага, предоставено през днешния ден на ДПА.
Според немското държавно управление " секторите " са " проведени на персонална и мобилна основа “, няма " непрекъснати офиси ".

Нелегалните " полицейски сектори " се " ръководят от частни лица от китайската диаспора ", китайски и немски жители, сподели федералното държавно управление. Общо петима районни чиновници, за един от които се твърди, че е основан в Берлин, са предложили на китайци и германци от китайски генезис правни препоръки и са предоставяли помощ със документи и молби . Мотивът е бил събиране на информация и разпространение на агитация. Твърди се, че помощта, обезпечавана основно посредством онлайн чатове, е предоставяна на хиляди хора.

Германското държавно управление поддържа връзка с китайското посолство по този въпрос . Според немското вътрешно министерство управляващите " интензивно ревизират всички следи ".

Неправителствената организация " Сейфгард дифендърс ", която се занимава главно с нарушавания на правата на индивида в Китай, притегли вниманието на управляващите, като разгласява отчет за противозаконни китайски " полицейски сектори " отвън територията на Китай - в Германия и Холандия. Освен всичко друго  противозаконните " полицейски сектори " служат и за гонене на критици на китайския режим, споделят правозащитниците.
Пекин отхвърли тези обвинявания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР