Според германското правителство Tesla не е доказала, че цената на

...
Според германското правителство Tesla не е доказала, че цената на
Коментари Харесай

Стотици собственици на Tesla в Германия ще трябва да върнат държавната субсидия

Според немското държавно управление Tesla не е потвърдила, че цената на Model S е по-ниска от 60 хиляди евро преди 6 март. Колата към този момент е върната в листата със субсидирани модели

Още по тематиката
Tesla възнамерява да построи цех в Китай за 500 хиляди автомобила

Разрастването на пазара е от значително значение за компанията поради ескалиращата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай
11 юли 2018
Tesla за пръв път съумя да създаде обещаните 5 хиляди коли Model 3 на седмица

Илън Мъск счита, че компанията към този момент се е трансформирала в авто производител
2 юли 2018 Стотици немски притежатели на Tesla Model S ще би трябвало да върнат получените от държавното управление в Берлин 4 хиляди евро дотация за закупуването на колите, написа Bloomberg. Причината е, че колите бяха оповестени за прекомерно скъпи, с цел да бъдат включени в държавните стратегии за увеличение на броя на електрически коли по пътищата. Вече над 800 водачи, купили колите си преди 6 март, са получили искане от държавното управление да върнат така наречен бонус " околна среда ", оповестиха от немското Министерство по стопански въпроси и надзор на износа. Други 250 души, закупили модела на Tesla, пък не са получили дотация.

В Германия финансово подкрепяне получават хората, които желаят да си купят електрическа кола, само че с цена до 60 хиляди евро. Базовият модел на Model S влиза в този ценови диапазон и Tesla към този момент е съумяла да убеди управляващите в страната, че цената без екстри е под 60 хиляди евро и би трябвало да бъде върната в листата със субсидирани коли.

Смесен модел

Ударът е най-много тежък за Tesla, която разгласи, че ще апелира решението на държавното управление и в това време ще заплати вместо клиентите си сумите, които би трябвало да бъдат върнати. Колите на Tesla се употребяват с държавна защита и помощ в голям брой страни по света, като тези стратегии са на процедура част от бизнес модела на компанията на Илън Мъск. Субсидиите обаче не са напълно държавни – те се разделят сред компанията и страната.

" Както уеб сайтът ни ясно демонстрира, всеки в Германия може да си поръча базова версия на Model S, която е под изискваната цена, и ние постоянно сме спазвали тези условия ", се споделя в изказване на Tesla. От държавното управление дадоха отговор, че " диалозите с Tesla не доведоха до разрешаване на проблемите " за засегнатите клиенти, само че въпреки всичко Model S в бъдеще ще продължи да бъде субсидиран.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР