Според германските здравни служители броят на потвърдените случаи на коронавирус

...
Според германските здравни служители броят на потвърдените случаи на коронавирус
Коментари Харесай

Сводка: Германия с нови 6000 заразени за ден, в Италия 627 умрели, драматичен скок в САЩ

Според немските здравни чиновници броят на доказаните случаи на ковид в Германия надвиши 19 800, като през последните 24 часа означи скок с 6000. По този метод страната означи най-голямото нарастване на инфектирани с Covid-19 до момента.

Междувременно броят на умрелите от смъртоносната болест в Германия набъбна с 18, достигайки общо 60 за цялата страна. Това съставлява нарастване с 42,8% по отношение на вчерашните данни, отбелязвайки най-стръмният всекидневен скок от началото на вирусната зараза, само че равнището на смъртност за в този момент е много ниско - 0,3 на 100.

В момента Институтът „ Роберт Кох “ прави оценка общия риск за здравето на немското население като висок.

Броят на умрелите от ковид във Франция се нараснал със 78 до 450 през последните 24 часа , отбелязвайки растеж от близо 21%, заяви в петък Френската организация за публично здраве.

Междувременно броят на доказаните случаи доближи 12 612, като се повиши с 1617 или 14,7% от регистрираната през вчерашния ден цифра.

Според организацията сега са приети в болница 5226 случая на COVID-19, в това число 1297 пациенти в интензивно лекуване.

Италия записва 627 умряли от ковид през миналото денонощие , демонстрира международната статистика Worldometer. Това е най-големият брой умряли от ковид в границите на денонощие от началото на епидемията.

Общият брой на жертвите към този момент е 4032. Новите случаи са 5986, а общият брой на инфектираните е 47 021.

Тревожно повишаване се следи и в Испания. Смъртните случаи през денонощието са 261 - с тях умрелите към този момент са 1092. Общият брой на записаните случаи е 21 510, а новите са 3433.

Властите в щатите Илинойс, Калифорния и Ню Йорк издадоха нареждания за стоене вкъщи, в случай че няма належаща работа на открито.

Драматичният скок при стягане на ограниченията за справяне с пандемията касае над 70 милиона американци, включително живеещите в най-големите градове в страната - Ню Йорк, Лос Анджелис, както и Чикаго, където е най-голямата българска общественост в Съединени американски щати.

В Чикаго рестрикцията влиза в действие в събота вечер и е годна до 7 април. Губернаторът на Илинойс Джей Би Прицкър съобщи:

“За да избегнем загубата на евентуално десетки хиляди човешки живота ние би трябвало задействаме мигновено заповед за оставане по домовете.”

По време на действието на рестрикциите хората ще имат право да се придвижват до магазини за хранителни артикули, до бензиностанцията или в случай че се постанова - до работа. Властите прецизират, че това не е военно състояние.

В петък Илинойс причисли към възходящия брой щати с сходни ограничения за закъснение разпространяването на вируса при предстоящ внезапен скок в броя на случаите.

Междувременно, за облекчение тежестта върху жителите федералните управляващи удължиха периода за подаване на данъчните заявления от 15 април на 15 юли.

Според Вашингтон Поуст доказаните случаи на КОВИД-19 в Съединени американски щати са над 18 000, а умрелите са 203. Най-много са доказаните случаи в щата Ню Йорк - над 8000.

В международен мащаб инфектираните към този момент са над 274 000, умрелите 11 352, излекуваните 90 622.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР