Според ГЕРБ-СДС отговорността за управлението трябва да е споделена предвид

...
Според ГЕРБ-СДС отговорността за управлението трябва да е споделена предвид
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС на срещата с ДПС: Отговорността за управлението трябва да е споделена

Според ГЕРБ-СДС отговорността за ръководството би трябвало да е споделена поради обстановката в страната. Това сподели при започване на срещата с представители на Движение за права и свободи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, съобщи Българска телеграфна агенция.

В Народното събрание стартира първата от новата поредност срещи

- на представители на ПГ на ГЕРБ-СДС и ПГ на Движение за права и свободи, в търсене на поддръжка за ръководство с първия мандат. Вчера анонсът за тези диалози направи пред медиите водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, откакто ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не реализираха единодушие за споделено ръководство.

Всички срещи, които анонсирахме, са във връзка връчването на първия мандат ,

задачата са съвещания по значимите цели за България, обърна се към Движение за права и свободи Атанасова. И посочи, че сега отговорността е единственото, което може да сплоти държавниците у нас. Считаме че тази отговорност би трябвало да е споделена, разпределена сред всички, да взимаме всички дружно сложните и непопулярни решения за България, съобщи тя.

Пристъпваме към поканата за диалози с цялата отговорност, която считаме,

че като партия и парламентарна група имаме за решение на рецесиите, най-много на политическата рецесия, съобщи заместник-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев. Той осведоми, че от Движение за права и свободи са потърсили вторите в тези избори за диалози (ПП-ДБ), само че те не са им дали отговор.

Така че за нас реализация на държавно управление с втория мандат е невъзможна, разгласи той.

И добави, че осъзнават отговорността за реализация на първия мандат, както и че в този случай отговорността на ГЕРБ-СДС е още по-голяма, тъй като са първа политическа мощ. 

От ГЕРБ-СДС обясниха, че стартират серия от съвещания по управническата си стратегия,

която е за четири години и е написана в детайли по секторни политики. Тази стратегия може да е единствено платформа за бъдещо ръководство, само че сме подготвени да обсъждаме вид това ръководство да бъде лимитирано времево и по цели – еврозона, Шенген, постоянни обществени финанси, България - спокойна и сигурна страна, посочи Десислава Атанасова. Ценим високо всички диалози с всички сътрудници, които започнахме още в 49-ото Народно събрание, надяваме се, че след серията диалози, ще намерим мощ да осъзнаем отговорността на решенията, които ще вземем, акцентира тя.

Йордан Цонев изясни, че в отминалата предизборна акция са попитали хората какъв е техният дневен ред и проблеми ,

с цел да видят дали съответстват с дневния ред на политиците. Движение за права и свободи пое пред тях явен ангажимент по следните тематики, посочи той – да води политики за прекъсване на прогресивното обедняване, за дейно потребление на целия запас на Европейски Съюз, очакван за България, за налично опазване на здравето, по-високо качество на образованието, да бъде изпълнена правосъдната промяна, която да направи правосъдната система самостоятелна, да работят и за поддръжка на дребните земеделци и преработватели. Ако с този мандат не успеем, персонално ние не виждаме по какъв начин ще разбираем на гласоподавателите за какво ги връщаме на следващите ненужни избори, посочи Йордан Цонев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР