Според Георги Вулджев от Експертния клуб за икономика и политика

...
Според Георги Вулджев от Експертния клуб за икономика и политика
Коментари Харесай

Плюсовете и минусите в бюджет 2020

Според Георги Вулджев от Експертния клуб за стопанска система и политика (ЕКИП) разходната политика на държавното управление е доста рискована.

„ Като се има поради, че се чака съществено закъснение на икономическия напредък следващата година. Ако това се случи, ще има доста внезапен спад в данъчните доходи. Държавата взема решение всяка година да подвига заплати, без да оценя коства ли си това, какви са действителните резултати и дали ще може тези разноски в дълготраен проект да ги поддържа “, уточни Вулджев.

Според него в бюджета не се виждат опити от страна на държавното управление да се подтикват вложенията в страната. Доходите са разследване на по-висока икономическа работливост.

Българската стопанска система се движи стабилно няколко години от вътрешното търсене, сподели Любослав Костов – икономист от КНСБ.

" Вътрешното търсене нараства тогава, когато приходите на хората нарастват. 3,7 % чакаме растеж по експресни данни при плануван 2,5. Така че тази политика на държавното управление има резултат, само че това не значи, че бюджетът има единствено своите достолепия. Той има редица дефекти от позиция на данъчната система, че е грях да облагаш бедните хора ".

Костов уточни, че икономическият напредък би трябвало да е функционалност само за повишение благосъстоянието на хората.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР