Според геофизика д-р Елисавета Пенева от Софийския университет 50% от

...
Според геофизика д-р Елисавета Пенева от Софийския университет 50% от
Коментари Харесай

Как ще затъмним слънцето според учените


Според геофизика доктор Елисавета Пенева от Софийския университет 50% от климатичните промени се дължат на дейностите на индивида. " Ние сме толкоз велики, че измислихме и нова просвета - генно инженерство " - споделя тя и разяснява методите, които да трансформират Земята.

Една такава технология допуска затъмняване на слънцето. Тя се прочу около желанието на Бил Гейтс да влага в нея. Става дума за галактическо огледало с аерозоли за до 10 милиарда $, което в близка орбита на Земята да затъмни слънцето - " Това звучи като научнофантастичен план, само че доста сходни хрумвания се осъществиха в действителност в последните години ".

В подкаста " Trendy " се изяснява резултата албедо - отражателната дарба на повърхността на Земята, съгласно количеството белота, която да отблъсква слънчевите лъчи и радиацията.



Как това да стане? Например, че боядисване на бели здания, улици, слагане на бели платна в полето, засаждане на климатично неутрални култури и сходни, съгласно геофизика. Тя дава образец с изригването на вулканите, което способства за захлаждането.

Плюс от засилената слънчева интензивност Елисавета Пенева вижда в по-големите площи, които ще се освободят за индивида след разтопяването на леда. Минус обаче е повишението на морското ниво, от което се чакат катаклизми.

Оптимизъм съгласно нея дават технологиите, които целят да заловен замърсяващите въглеродни излъчвания от промишленостите, непосредствено на техния излаз. Чуйте повече в аудиото



Последвайте ни в: - - -

Снимка: iStock by Getty Images, колаж: Траяна Генчева, Dir.bg
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР